20190117160853_salata-xortofagou
clock icon
20'

Σαλάτα του χορτοφάγου με dressing γιαουρτιού

Υλικά

  • 1 μικρή λόλα κόκκινη
  • 1 ματσάκι ρόκα
  • 2 ρίζες σπανάκι
  • 3 φύλλα μαρούλι
  • 1 ρίζα αντίδια
  • 4 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 2 φλιτζανάκια λάχανο ψιλοκομμένο
  • 3 καρότα τριμμένα στον τρίφτη
  • 20 φέτες αγγούρι με το φλούδι τους
  • 10 ραπανάκια, σε φέτες
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
  • ½ πιπεριά πράσινη
  • 15 ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 3 κλαράκια σέλινο ψιλοκομμένα
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ άνηθο
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ μαϊντανό
  • Για το dressing

  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 100γρ. γιαούρτι
  • 150γρ. μαγιονέζα
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 1 κουτ. σούπας κάππαρη ξαρμυρισμένη

Μια νόστιμη σαλάτα με πληθώρα λαχανικών και μυρωδικών, που δίνει την απαραίτητη δροσιά στο τραπέζι.

Σε ένα μεγάλο μπολ ψιλοκόβετε τη λόλα, τη ρόκα, το σπανάκι, το μαρούλι και τα αντίδια. Ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και ρίχνετε μέσα στο μπολ το λάχανο, τα καρότα, τη πιπεριά Φλωρίνης και την πράσινη πιπεριά. Τέλος ρίχνετε το σέλινο, τον άνηθο και το μαϊντανό. Ανακατεύετε καλά.
Βάζετε τη σαλάτα σε μια μεγάλη σαλατιέρα. Ρίχνετε από πάνω τις φέτες από τα ραπανάκια και τα ντοματίνια.
Ετοιμάζετε το dressing: Σε ένα μπολ ανακατεύετε τη μαγιονέζα, το γιαούρτι, τη μουστάρδα, το χυμό λεμονιού και το ξύσμα. Τα δουλεύετε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα. Ρίχνετε μέσα τη κάππαρη και δύο κουταλιές της σούπας νερό και ανακατεύετε.
Περιχύνετε τη σαλάτα με το dressing λίγο πριν τη σερβίρετε στο τραπέζι.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μεγάλο μπολ ψιλοκόβετε τη λόλα, τη ρόκα, το σπανάκι, το μαρούλι και τα αντίδια. Ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και ρίχνετε μέσα στο μπολ το λάχανο, τα καρότα, τη πιπεριά Φλωρίνης και την πράσινη πιπεριά. Τέλος ρίχνετε το σέλινο, τον άνηθο και το μαϊντανό. Ανακατεύετε καλά.

Βήμα 2

Βάζετε τη σαλάτα σε μια μεγάλη σαλατιέρα. Ρίχνετε από πάνω τις φέτες από τα ραπανάκια και τα ντοματίνια.

Βήμα 3

Ετοιμάζετε το dressing: Σε ένα μπολ ανακατεύετε τη μαγιονέζα, το γιαούρτι, τη μουστάρδα, το χυμό λεμονιού και το ξύσμα. Τα δουλεύετε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα. Ρίχνετε μέσα τη κάππαρη και δύο κουταλιές της σούπας νερό και ανακατεύετε.

Βήμα 4

Περιχύνετε τη σαλάτα με το dressing λίγο πριν τη σερβίρετε στο τραπέζι.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb