σεβίτσε ακαπουλκο mikri
clock icon
10'

Σεβίτσε στυλ Ακαπούλκο

Υλικά

  • 400-500 γρ. φιλέτο από λαβράκι ή μαγιάτικο
  • 10 γρ. πιπεριά jalapeno, ψιλοκομμένη
  • 80 γρ. κρεμμύδι, σε λωρίδες
  • 120 γρ. αβοκάντο, σε κύβους
  • 120 γρ. ντομάτα, σε μικρούς κύβους
  • 10 γρ. κόλιανδρος, ψιλοκομμένος
  • χυμός από 5 λάιμ
  • 1 κουτ. σούπας ξερή ρίγανη
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 4 κουτ. σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Το σεβίτσε δεν είναι μόνο περουβιανή υπόθεση! Απολαμβάνεται παντού και στο Μεξικό και αυτή την φορά θα το απολαύσουμε σε μία συνταγή που μας έρχεται από την πολιτεία Guerrero, και πιο συγκεκριμένα από την πρωτεύουσα του το Ακαπούλκο! Με την προσθήκη ρίγανης και χανιώτικου αβοκάντο μεταφερόμαστε απευθείας στην Κρήτη!

Σε μεταλλική μπασίνα τοποθετούμε το φιλέτο ψαριού, αλατίζουμε και προσθέτουμε το χυμό λάιμ. Αφήνουμε να μαριναριστεί στο ψυγείο για 20 λεπτά.
Στο ίδιο σκεύος βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το αβοκάντο. Ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις. Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο και προσθέτουμε το αβοκάντο.
Φωτογραφία: Διογένης Παπαδόπουλος

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μεταλλική μπασίνα τοποθετούμε το φιλέτο ψαριού, αλατίζουμε και προσθέτουμε το χυμό λάιμ. Αφήνουμε να μαριναριστεί στο ψυγείο για 20 λεπτά.

Βήμα 2

Στο ίδιο σκεύος βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το αβοκάντο. Ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις. Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο και προσθέτουμε το αβοκάντο.

Φωτογραφία: Διογένης Παπαδόπουλος