semifredo me maregkakia kai vatomoura
clock icon
45'

Σεμιφρέντο με μαρεγκάκια και βατόμουρα

Υλικά

  • 3 κρόκους αβγών
  • 200γρ. ζάχαρη
  • 50ml νερό
  • 1 κονσέρβα Φυτική Κρέμα ΓΙΩΤΗΣ
  • 50ml γάλα
  • 100γρ. βατόμουρα φρέσκα ή κατεψυγμένα
  • 75γρ. αμύγδαλα καβουρντισμένα και ψιλοκομμένα
  • 200γρ. τυρί κρέμα
  • 6-7 μαρεγκάκια έτοιμα από ζαχαροπλαστείο
  • Για τη διακόσμηση

  • 100γρ. βατόμουρα φρέσκα ή κατεψυγμένα
  • σιρόπι με γεύση σοκολάτας ΓΙΩΤΗΣ

Ένα απίστευτα λαχταριστό, δροσερό γλύκισμα που φτιάχνετε εύκολα με Φυτική Κρέμα ΓΙΩΤΗΣ και στην “καρδιά” του κρύβει νόστιμες εκπλήξεις, όπως μαρεγκάκια, αμύγδαλα και βατόμουρα.

Για το σεμιφρέντο: Λιώνετε τα βατόμουρα στο μπλέντερ και τα αφήνετε σε ένα μπολ.
Βάζετε τη ζάχαρη και το νερό σ' ένα κατσαρολάκι, πάνω σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύετε με σύρμα να διαλυθεί η ζάχαρη και από τη στιγμή που θα πάρει βράση το σιρόπι, βράζετε δύο λεπτά ακόμη.
Στο μεταξύ χτυπάτε τους κρόκους των αβγών στο μίξερ, σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα. Τραβάτε το σιρόπι από τη φωτιά και το ρίχνετε στους κρόκους σε συνεχή ροή κορδονιού με το μίξερ σε λειτουργία. Συνεχίζετε το χτύπημα για 5 λεπτά τουλάχιστον, μέχρι το μίγμα να ασπρίσει να φουσκώσει, να κρυώσει και να σφίξει.
Χτυπάτε τη Φυτική Κρέμα ΓΙΩΤΗΣ μαζί με το γάλα στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ για 10 λεπτά μέχρι να αφρατέψει. Χαμηλώνετε λίγο την ταχύτητα και προσθέτετε το μίγμα των κρόκων και το τυρί κρέμα. Χτυπάτε μέχρι να ενοποιηθούν. Ρίχνετε τα αμύγδαλα και τον πολτό των βατόμουρων, ενώ συνεχίζετε το ανακάτεμα σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να πάρετε ένα ομοιογενές μείγμα. Τέλος σπάζετε τα μαρεγκάκια και τα ανακατεύετε στο μίγμα.
Ντύνετε με ένα κομμάτι σελοφάν μια μακρόστενη φόρμα και αδειάζετε μέσα το μίγμα. Το αφήνετε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει.
Όταν θέλετε να σερβίρετε αναποδογυρίζετε το σεμιφρέντο σε πιατέλα, διακοσμείτε με σιρόπι σοκολάτας και ολόκληρα βατόμουρα και σερβίρετε.

Διαδικασία

Βήμα 1

Για το σεμιφρέντο: Λιώνετε τα βατόμουρα στο μπλέντερ και τα αφήνετε σε ένα μπολ.

Βήμα 2

Βάζετε τη ζάχαρη και το νερό σ' ένα κατσαρολάκι, πάνω σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύετε με σύρμα να διαλυθεί η ζάχαρη και από τη στιγμή που θα πάρει βράση το σιρόπι, βράζετε δύο λεπτά ακόμη.

Βήμα 3

Στο μεταξύ χτυπάτε τους κρόκους των αβγών στο μίξερ, σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα. Τραβάτε το σιρόπι από τη φωτιά και το ρίχνετε στους κρόκους σε συνεχή ροή κορδονιού με το μίξερ σε λειτουργία. Συνεχίζετε το χτύπημα για 5 λεπτά τουλάχιστον, μέχρι το μίγμα να ασπρίσει να φουσκώσει, να κρυώσει και να σφίξει.

Βήμα 4

Χτυπάτε τη Φυτική Κρέμα ΓΙΩΤΗΣ μαζί με το γάλα στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ για 10 λεπτά μέχρι να αφρατέψει. Χαμηλώνετε λίγο την ταχύτητα και προσθέτετε το μίγμα των κρόκων και το τυρί κρέμα. Χτυπάτε μέχρι να ενοποιηθούν. Ρίχνετε τα αμύγδαλα και τον πολτό των βατόμουρων, ενώ συνεχίζετε το ανακάτεμα σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να πάρετε ένα ομοιογενές μείγμα. Τέλος σπάζετε τα μαρεγκάκια και τα ανακατεύετε στο μίγμα.

Βήμα 5

Ντύνετε με ένα κομμάτι σελοφάν μια μακρόστενη φόρμα και αδειάζετε μέσα το μίγμα. Το αφήνετε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει.

Βήμα 6

Όταν θέλετε να σερβίρετε αναποδογυρίζετε το σεμιφρέντο σε πιατέλα, διακοσμείτε με σιρόπι σοκολάτας και ολόκληρα βατόμουρα και σερβίρετε.