8505F57E-303C-4E01-8176-C2A872DA7758
clock icon
50'

Σοκολατένιο κέικ με καρύδα

Υλικά

  • 1¼ φλιτζανιού αλεύρι Ζέας
  • 1½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κονσέρβα κρέμα καρύδας
  • 3 αβγά
  • 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη μαύρη
  • 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 100γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

Ένα απολαυστικό σοκολατένιο κέικ που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!

Σε κατσαρολάκι ζεσταίνετε την κρέμα καρύδας με τη ζάχαρη. Μόλις ενωθεί καλά το μίγμα, αφαιρείτε από τη φωτιά, προσθέτετε την κουβερτούρα και χτυπάτε τα υλικά με το σύρμα.
Σε μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ και τα ανακατεύετε καλά.
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάτε τα αβγά με το ελαιόλαδο. Προσθέτετε το μίγμα σοκολάτας και τέλος το αλεύρι και ανακατεύετε καλά.
Απλώνετε λίγο ελαιόλαδο σε μια φόρμα, ρίχνετε το μίγμα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 35 λεπτά.

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε κατσαρολάκι ζεσταίνετε την κρέμα καρύδας με τη ζάχαρη. Μόλις ενωθεί καλά το μίγμα, αφαιρείτε από τη φωτιά, προσθέτετε την κουβερτούρα και χτυπάτε τα υλικά με το σύρμα.

Βήμα 2

Σε μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ και τα ανακατεύετε καλά.

Βήμα 3

Σε ένα άλλο μπολ χτυπάτε τα αβγά με το ελαιόλαδο. Προσθέτετε το μίγμα σοκολάτας και τέλος το αλεύρι και ανακατεύετε καλά.

Βήμα 4

Απλώνετε λίγο ελαιόλαδο σε μια φόρμα, ρίχνετε το μίγμα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 35 λεπτά.