rolo-sokolatas-shutterstock_271225715
clock icon
55'

Σοκολατένιο ρολό με φράουλες

Υλικά

    Για το ρολό

  • 5 αβγά μέτρια ή 4 μεγάλα
  • 200γρ. ζάχαρη
  • 100γρ. Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  • 25γρ. Κακάο ΓΙΩΤΗΣ
  • Για τη γέμιση και τη διακόσμηση

  • 100ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 100γρ. Κουβερτούρα σε Σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ
  • 1 φάκελο Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Σοκολάτα ΓΙΩΤΗΣ
  • 15-20 φράουλες περίπου καλά πλυμένες και στεγνωμένες

Τρία είναι τα μυστικά για να γίνει τέλειο το μοναδικό αυτό γλυκάκι… Προϊόντα σοκολάτας ΓΙΩΤΗΣ για γλύκα, Κρέμα Ζαχαροπλαστικής ΓΙΩΤΗΣ για απόλυτα βελούδινη γέμιση και Αλεύρι για Όλες τις χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ για αφράτη ζύμη που θα την αγκαλιάσει.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς στον αέρα. Ρίχνετε στον κάδο και χτυπάτε τα αβγά με τη ζάχαρη στο μίξερ σε δυνατή ταχύτητα για 8-10 λεπτά. Σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ και ρίχνετε το Κακάο και το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ από σουρωτήρι σαν βροχή ανακατεύοντας παράλληλα με απαλές κυκλικές κινήσεις μιας σπάτουλας μέχρι να απορροφηθεί το αλεύρι από το μίγμα των αβγών.
Τοποθετείτε ένα κομμάτι χαρτί ψησίματος πάνω στο ρηχό ταψί του φούρνου σας και το λαδώνετε με ένα πινέλο. Αδειάζετε πάνω το μίγμα που φτιάξετε και ισιώνετε με σπάτουλα. Ψήνετε για 20-25 λεπτά μέχρι να σταθεροποιηθεί και να φουσκώσει το παντεσπάνι.
Το βγάζετε από το φούρνο και το αναποδογυρίζετε πάνω σε μια δεύτερη καθαρή λαδόκολλα. Πολύ προσεκτικά αφαιρείτε την πάνω λαδόκολλα και μετά πιάνετε το παντεσπάνι από τη μικρή πλευρά του και το τυλίγετε ρολό μαζί με την καθαρή λαδόκολλα. Το αφήνετε να κρυώσει εντελώς έτσι όπως είναι.
Ετοιμάζετε την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Σοκολάτα ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία. Κόβετε σε πολύ μικρά κυβάκια μερικές φράουλες και τις ανακατεύετε με την έτοιμη κρέμα.
Στήνετε το ρολό: Ξεδιπλώνετε το ρολό και αφαιρείτε τη λαδόκολλα. Το αλείφετε με την κρέμα με τις φράουλες που ετοιμάσατε. Διπλώνετε το παντεσπάνι σε ρολό κλείνοντας μέσα του τη γέμιση.
Το τοποθετείτε σε πιατέλα με τη ραφή από κάτω. Ετοιμάζετε την γκανάζ της επικάλυψης: Λιώνετε την Κουβερτούρα σε Σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ στα μικροκύματα, τα ανακατεύετε με την κρέμα γάλακτος αφού την βάλετε να κάψει καλά σε ένα μπρίκι και όταν κρυώσει λίγο η γκανάζ (ώστε να μην είναι εντελώς ρευστή), περιχύνετε το ρολό κατά μήκος. Διακοσμείτε πάνω από την γκανάζ με τις υπόλοιπες φράουλες. Σερβίρετε αμέσως ή κρατάτε το γλυκό στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα.

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς στον αέρα. Ρίχνετε στον κάδο και χτυπάτε τα αβγά με τη ζάχαρη στο μίξερ σε δυνατή ταχύτητα για 8-10 λεπτά. Σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ και ρίχνετε το Κακάο και το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ από σουρωτήρι σαν βροχή ανακατεύοντας παράλληλα με απαλές κυκλικές κινήσεις μιας σπάτουλας μέχρι να απορροφηθεί το αλεύρι από το μίγμα των αβγών.

Βήμα 2

Τοποθετείτε ένα κομμάτι χαρτί ψησίματος πάνω στο ρηχό ταψί του φούρνου σας και το λαδώνετε με ένα πινέλο. Αδειάζετε πάνω το μίγμα που φτιάξετε και ισιώνετε με σπάτουλα. Ψήνετε για 20-25 λεπτά μέχρι να σταθεροποιηθεί και να φουσκώσει το παντεσπάνι.

Βήμα 3

Το βγάζετε από το φούρνο και το αναποδογυρίζετε πάνω σε μια δεύτερη καθαρή λαδόκολλα. Πολύ προσεκτικά αφαιρείτε την πάνω λαδόκολλα και μετά πιάνετε το παντεσπάνι από τη μικρή πλευρά του και το τυλίγετε ρολό μαζί με την καθαρή λαδόκολλα. Το αφήνετε να κρυώσει εντελώς έτσι όπως είναι.

Βήμα 4

Ετοιμάζετε την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Σοκολάτα ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία. Κόβετε σε πολύ μικρά κυβάκια μερικές φράουλες και τις ανακατεύετε με την έτοιμη κρέμα.

Βήμα 5

Στήνετε το ρολό: Ξεδιπλώνετε το ρολό και αφαιρείτε τη λαδόκολλα. Το αλείφετε με την κρέμα με τις φράουλες που ετοιμάσατε. Διπλώνετε το παντεσπάνι σε ρολό κλείνοντας μέσα του τη γέμιση.

Βήμα 6

Το τοποθετείτε σε πιατέλα με τη ραφή από κάτω. Ετοιμάζετε την γκανάζ της επικάλυψης: Λιώνετε την Κουβερτούρα σε Σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ στα μικροκύματα, τα ανακατεύετε με την κρέμα γάλακτος αφού την βάλετε να κάψει καλά σε ένα μπρίκι και όταν κρυώσει λίγο η γκανάζ (ώστε να μην είναι εντελώς ρευστή), περιχύνετε το ρολό κατά μήκος. Διακοσμείτε πάνω από την γκανάζ με τις υπόλοιπες φράουλες. Σερβίρετε αμέσως ή κρατάτε το γλυκό στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα.