Υλικά

  • 600γρ. φρούτα εποχής, καθαρισμένα
  • 110ml νερό
  • 180γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

Από τις πιο απλές και γρήγορες συνταγές για σορμπέ. Αρκεί να έχετε λίγα φρούτα στην κατάψυξη και, ανά πάσα στιγμή, θα ετοιμάζετε ένα δροσιστικό σορμπέ για εσάς και τους φίλους σας.

Καθαρίζετε και κόβετε σε μικρά κομμάτια φρούτα εποχής, όπως μάνγκο, ροδάκινα, κεράσια, ή άλλο φρούτο της επιλογής σας και τα καταψύχετε.
Σε μία κατσαρόλα ρίχνετε το νερό και τη ζάχαρη και ανακατεύετε έως ότου βράσουν. Αφήνετε το σιρόπι να κρυώσει καλά.
Βάζετε τα κατεψυγμένα φρούτα και το σιρόπι στο μπλέντερ και χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Μεταφέρετε το σορμπέ σε κατάλληλο σκεύος και το συντηρείτε στην κατάψυξη μέχρι να το σερβίρετε.

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζετε και κόβετε σε μικρά κομμάτια φρούτα εποχής, όπως μάνγκο, ροδάκινα, κεράσια, ή άλλο φρούτο της επιλογής σας και τα καταψύχετε.

Βήμα 2

Σε μία κατσαρόλα ρίχνετε το νερό και τη ζάχαρη και ανακατεύετε έως ότου βράσουν. Αφήνετε το σιρόπι να κρυώσει καλά.

Βήμα 3

Βάζετε τα κατεψυγμένα φρούτα και το σιρόπι στο μπλέντερ και χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Βήμα 4

Μεταφέρετε το σορμπέ σε κατάλληλο σκεύος και το συντηρείτε στην κατάψυξη μέχρι να το σερβίρετε.