soufle sokolatas shutterstock_162648857 MIKRI
clock icon
40'

Σουφλέ σοκολάτας

Υλικά

  • 3 κουτ. γλυκού ζάχαρη ψιλή
  • 40γρ. βούτυρο ανάλατο, μαλακωμένο
  • 75γρ. Κουβερτούρα γάλακτος ΓΙΩΤΗΣ, σε κυβάκια
  • 3 κουτ. γλυκού λικέρ σοκολάτα ή καφέ
  • 200γρ. Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  • 4 αβγά, χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
  • 170γρ. Ζάχαρη Καστανή Fytro
  • 70γρ. ζάχαρη άχνη

Tips

  • Προαιρετικά ανακατεύετε σε ένα μπολ λίγη ζάχαρη άχνη με 1 φάκελο Τριμμένο Μπισκότο ΓΙΩΤΗΣ και πασπαλίζετε τα σουφλέ.

Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε ένα υγρό σουφλέ σοκολάτας; Ένα υπέροχο γλυκό που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους. Όσο για την παρασκευή του; Τα προϊόντα ΓΙΩΤΗΣ είναι το μικρό μυστικό της επιτυχίας σας!

Βουτυρώνετε και πασπαλίζετε με λίγη ζάχαρη 8 ατομικά σκεύη για σουφλέ, κουνώντας να απλωθεί παντού η ζάχαρη και τινάζετε να φύγει όση ζάχαρη δεν κόλλησε στα τοιχώματα.
Λιώνετε τη σοκολάτα με το υπόλοιπο βούτυρο σε μπεν μαρί. Μόλις λιώσουν, ρίχνετε το λικέρ και ανακατεύετε μέχρι να γίνει το μίγμα ομοιογενές.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Χτυπάτε στο μίξερ την Καστανή Ζάχαρη Fytro και τους κρόκους των αβγών. Προσθέτετε το αλεύρι και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι το μίγμα σας να γίνει ομοιογενές. Ρίχνετε σταδιακά και το μίγμα της σοκολάτας και ανακατεύετε.
Χτυπάτε τα ασπράδια των αβγών με την άχνη μέχρι να πάρετε μια σφιχτή μαρέγκα. Την ενσωματώνετε στο παραπάνω μίγμα ανακατεύοντας από κάτω προς τα πάνω με απαλές κινήσεις.
Τοποθετείτε τα φορμάκια στο καυτό ταψί και τα ψήνετε στο φούρνο για 15-20 λεπτά ή ώσπου να φουσκώσουν αρκετά τα σουφλέ. Για να δείτε αν είναι έτοιμα, βυθίζετε μία οδοντογλυφίδα στη μία άκρη του σουφλέ.
Πρέπει να βγαίνει καθαρή και λίγο υγρή, καθώς τα σουφλέ θα έχουν ψηθεί εντελώς μέχρι να τα σερβίρετε.

Διαδικασία

Βήμα 1

Βουτυρώνετε και πασπαλίζετε με λίγη ζάχαρη 8 ατομικά σκεύη για σουφλέ, κουνώντας να απλωθεί παντού η ζάχαρη και τινάζετε να φύγει όση ζάχαρη δεν κόλλησε στα τοιχώματα.

Βήμα 2

Λιώνετε τη σοκολάτα με το υπόλοιπο βούτυρο σε μπεν μαρί. Μόλις λιώσουν, ρίχνετε το λικέρ και ανακατεύετε μέχρι να γίνει το μίγμα ομοιογενές.

Βήμα 3

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Χτυπάτε στο μίξερ την Καστανή Ζάχαρη Fytro και τους κρόκους των αβγών. Προσθέτετε το αλεύρι και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι το μίγμα σας να γίνει ομοιογενές. Ρίχνετε σταδιακά και το μίγμα της σοκολάτας και ανακατεύετε.

Βήμα 4

Χτυπάτε τα ασπράδια των αβγών με την άχνη μέχρι να πάρετε μια σφιχτή μαρέγκα. Την ενσωματώνετε στο παραπάνω μίγμα ανακατεύοντας από κάτω προς τα πάνω με απαλές κινήσεις.

Βήμα 5

Τοποθετείτε τα φορμάκια στο καυτό ταψί και τα ψήνετε στο φούρνο για 15-20 λεπτά ή ώσπου να φουσκώσουν αρκετά τα σουφλέ. Για να δείτε αν είναι έτοιμα, βυθίζετε μία οδοντογλυφίδα στη μία άκρη του σουφλέ.

Βήμα 6

Πρέπει να βγαίνει καθαρή και λίγο υγρή, καθώς τα σουφλέ θα έχουν ψηθεί εντελώς μέχρι να τα σερβίρετε.