arakas
clock icon
50'

Σπαγγέτι με αρακά, κοτόπουλο και αρωματική σάλτσα

Υλικά

  • 1 συσκευασία Aρακάς ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ 450γρ.
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 700γρ. φιλέτο από μπούτι κοτόπουλο σε μπουκιές
  • ½ κουτ. γλυκού γλυκάνισο κοπανισμένο στο γουδί
  • 3 κουτ. σούπας κρεμμύδι ψιλοκομμένο ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ
  • 1 κουτ. γλυκού σκόρδο ψιλοκομμένο ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ
  • 1 φλιτζάνι σαμιώτικο γλυκό κρασί
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 300ml κρέμα γάλακτος για μαγειρική
  • 1 πακέτο σπαγγέτι
  • 1 γεμάτη κουτ. σούπας βούτυρο αγελαδινό
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Ο αρακάς έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C που αυξάνει την απορρόφηση του σιδήρου στον οργανισμό. Αποτελεί επίσης πολύ καλή πηγή πρωτεϊνών και υδατανθράκων, ενώ ταυτόχρονα έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε λίπος.

Ζεσταίνετε στη φωτιά μια πλατιά και ρηχή κατσαρόλα, ρίχνετε το λάδι και ροδίζετε τα κομμάτια του κοτόπουλου πρώτα από τη μια και ύστερα από την άλλη πλευρά. Αλατοπιπερώνετε και πασπαλίζετε με το γλυκάνισο.
Προσθέτετε στην κατσαρόλα το Σκόρδο και τα Κρεμμύδια και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 5 λεπτά ακόμη. Σβήνετε με το κρασί και μαγειρεύετε για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να μείνει το φαγητό με τη σάλτσα του.
Στο μεταξύ βράζετε σε ξεχωριστή κατσαρόλα μέσα σε άφθονο αλατισμένο νερό τα ζυμαρικά αλ ντέντε, σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους.
Σε ξεχωριστό κατσαρολάκι βράζετε και τον Αρακά σε αλατισμένο νερό για 5 λεπτά. Στραγγίζετε τον αρακά και τον ανακατεύετε με το βούτυρο στην ίδια κατσαρόλα.
Παίρνετε το σπαγγέτι από την κατσαρόλα με την πιρούνα των ζυμαρικών μαζί με λίγο από το νερό του και το ρίχνετε στην κατσαρόλα με το κοτόπουλο. Προσθέτετε το ξύσμα του λεμονιού, λίγο γλυκάνισο ακόμη και την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύετε το φαγητό για λίγο πάνω στη φωτιά να αναμιχθούν οι γεύσεις και τα αρώματα και τελευταίο ανακατεύετε τον Αρακά. Μοιράζετε το φαγητό αμέσως σε πιάτα. Συνοδεύετε με τριμμένο τυρί για να προσθέσει ο καθένας όσο επιθυμεί στο πιάτο του.

Διαδικασία

Βήμα 1

Ζεσταίνετε στη φωτιά μια πλατιά και ρηχή κατσαρόλα, ρίχνετε το λάδι και ροδίζετε τα κομμάτια του κοτόπουλου πρώτα από τη μια και ύστερα από την άλλη πλευρά. Αλατοπιπερώνετε και πασπαλίζετε με το γλυκάνισο.

Βήμα 2

Προσθέτετε στην κατσαρόλα το Σκόρδο και τα Κρεμμύδια και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 5 λεπτά ακόμη. Σβήνετε με το κρασί και μαγειρεύετε για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να μείνει το φαγητό με τη σάλτσα του.

Βήμα 3

Στο μεταξύ βράζετε σε ξεχωριστή κατσαρόλα μέσα σε άφθονο αλατισμένο νερό τα ζυμαρικά αλ ντέντε, σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους.

Βήμα 4

Σε ξεχωριστό κατσαρολάκι βράζετε και τον Αρακά σε αλατισμένο νερό για 5 λεπτά. Στραγγίζετε τον αρακά και τον ανακατεύετε με το βούτυρο στην ίδια κατσαρόλα.

Βήμα 5

Παίρνετε το σπαγγέτι από την κατσαρόλα με την πιρούνα των ζυμαρικών μαζί με λίγο από το νερό του και το ρίχνετε στην κατσαρόλα με το κοτόπουλο. Προσθέτετε το ξύσμα του λεμονιού, λίγο γλυκάνισο ακόμη και την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύετε το φαγητό για λίγο πάνω στη φωτιά να αναμιχθούν οι γεύσεις και τα αρώματα και τελευταίο ανακατεύετε τον Αρακά. Μοιράζετε το φαγητό αμέσως σε πιάτα. Συνοδεύετε με τριμμένο τυρί για να προσθέσει ο καθένας όσο επιθυμεί στο πιάτο του.