Chicken pie.
clock icon
1:30'

Τάρτα με κοτόπουλο, μανιτάρια και μυρωδικά

Υλικά

    Για τη ζύμη

  • 250γρ. Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  • 1 κουτ. γλυκού κοφτή αλάτι
  • 250γρ. βούτυρο κρύο, σε κυβάκια
  • ¼ φλιτζανιού νερό παγωμένο
  • Για τη γέμιση

  • 400γρ. φιλέτο κοτόπουλο
  • 300γρ. μανιτάρια λευκά, σε φέτες
  • 150γρ. κεφαλοτύρι, τριμμένο
  • 200γρ. φέτα θρυμματισμένη
  • 2/3 φλιτζανιού γάλα
  • 3 αβγά
  • ¼ φλιτζάνι μαΐντανό ψιλοκομμένο
  • ¼ φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Αυτή η νόστιμη τάρτα, με πλούσια γέμιση και φίνα βάση που φτιάχνετε εύκολα με Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ είναι ιδανική επιλογή για το πασχαλινό τραπέζι.

Βάζετε στο κάδο του μίξερ το μισό Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ με το αλάτι και ρίχνετε τα κυβάκια από το κρύο βούτυρο σταδιακά, χτυπώντας σε χαμηλή ταχύτητα. Όταν έχετε ρίξει όλο το βούτυρο, δυναμώνετε στη μεσαία ταχύτητα και χτυπάτε μέχρι να ενσωματωθεί όλο το βούτυρο. Χαμηλώνετε ξανά την ταχύτητα και προσθέτετε το υπόλοιπο αλεύρι και το παγωμένο νερό. Ανακατεύετε ελάχιστα μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά. Πλάθετε λίγο τη ζύμη με τα χέρια, την κάνετε μπάλα, την τυλίγετε με μεμβράνη και τη βάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Κόβετε το κοτόπουλο σε κυβάκια. Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κοτόπουλο με τα μανιτάρια. Αλατοπιπερώνετε και αποσύρετε από τη φωτιά.
Σε βαθύ μπολ χτυπάτε τα αβγά με το γάλα. Προσθέτετε το κοτόπουλο, τα μανιτάρια και τα τυριά. Ελέγχετε το αλατοπίπερο και προσθέτετε τα μυρωδικά. Ανακατεύετε καλά.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Βουτυρώνετε μια στρογγυλή ταρτιέρα, ανοίγετε τη ζύμη σε φύλλο σε αλευρωμένη επιφάνεια και απλώνετε στην ταρτιέρα, καλύπτοντας τον πάτο και τα πλαϊνά. Ρίχνετε τη γέμιση μέσα στην ταρτιέρα και ψήνετε στο φούρνο για 45 λεπτά.

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζετε στο κάδο του μίξερ το μισό Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ με το αλάτι και ρίχνετε τα κυβάκια από το κρύο βούτυρο σταδιακά, χτυπώντας σε χαμηλή ταχύτητα. Όταν έχετε ρίξει όλο το βούτυρο, δυναμώνετε στη μεσαία ταχύτητα και χτυπάτε μέχρι να ενσωματωθεί όλο το βούτυρο. Χαμηλώνετε ξανά την ταχύτητα και προσθέτετε το υπόλοιπο αλεύρι και το παγωμένο νερό. Ανακατεύετε ελάχιστα μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά. Πλάθετε λίγο τη ζύμη με τα χέρια, την κάνετε μπάλα, την τυλίγετε με μεμβράνη και τη βάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Βήμα 2

Κόβετε το κοτόπουλο σε κυβάκια. Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κοτόπουλο με τα μανιτάρια. Αλατοπιπερώνετε και αποσύρετε από τη φωτιά.

Βήμα 3

Σε βαθύ μπολ χτυπάτε τα αβγά με το γάλα. Προσθέτετε το κοτόπουλο, τα μανιτάρια και τα τυριά. Ελέγχετε το αλατοπίπερο και προσθέτετε τα μυρωδικά. Ανακατεύετε καλά.

Βήμα 4

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Βουτυρώνετε μια στρογγυλή ταρτιέρα, ανοίγετε τη ζύμη σε φύλλο σε αλευρωμένη επιφάνεια και απλώνετε στην ταρτιέρα, καλύπτοντας τον πάτο και τα πλαϊνά. Ρίχνετε τη γέμιση μέσα στην ταρτιέρα και ψήνετε στο φούρνο για 45 λεπτά.