shutterstock_499117102
clock icon
1:10'

Τάρτα με πράσα, μπέικον, πουρέ πατάτας και τυρί

Υλικά

  • 1 φύλλο έτοιμη ζύμη τάρτας ή κουρού
  • 1 συσκευασία Πουρέ Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ
  • 100ml γάλα εβαπορέ
  • 400ml νερό
  • 1 φλιτζάνι κασέρι χοντροτριμμένο
  • 3 κουτ. σούπας βούτυρο λιωμένο
  • 1 αβγό
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 πράσα
  • 5 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
  • 4 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Ο Πουρές Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ εμπλουτίζει τη γεύση και δίνει στη γέμιση της τάρτας την ιδανική υφή καθιστώντας την το τέλειο πρώτο πιάτο στο γιορτινό τραπέζι.

Ζεσταίνετε στη φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι, προσθέτετε ελάχιστο νερό, το κρεμμύδι και το πράσο και μαγειρεύετε μέχρι να μαραθούν και να στεγνώσουν από τα υγρά τους. Προσθέτετε το λάδι, το μπέικον και σοτάρετε για 1 λεπτό ακόμη. Ανακατεύετε μέσα τον μαϊντανό, εκτός φωτιάς.
Ετοιμάζετε τον Πουρέ Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ με το νερό και το γάλα, σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία. Προσθέτετε όλο σχεδόν το τριμμένο τυρί, ανάλογο αλατοπίπερο και το λιωμένο βούτυρο. Τέλος ενσωματώνετε το αβγό ανακατεύοντας ζωηρά τον πουρέ.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους βαθμούς. Στρώνετε με τη ζύμη τάρτας τον πάτο και τα πλαϊνά μιας φόρμας για τάρτα. Κόβετε τη ζύμη που περισσεύει και τρυπάτε παντού με πιρούνι.
Αδειάζετε μέσα το μίγμα με τα πράσα και το μπέικον που ετοιμάσατε και σκεπάζετε με τον Πουρέ Πατάτας.
Πασπαλίζετε με το τυρί που κρατήσατε και ψήνετε την τάρτα σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσει η ζύμη και να σταθεροποιηθεί η γέμιση. Ξεφουρνίζετε την τάρτα και αφήνετε να κρυώσει 5 λεπτά πριν τη σερβίρετε.

Διαδικασία

Βήμα 1

Ζεσταίνετε στη φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι, προσθέτετε ελάχιστο νερό, το κρεμμύδι και το πράσο και μαγειρεύετε μέχρι να μαραθούν και να στεγνώσουν από τα υγρά τους. Προσθέτετε το λάδι, το μπέικον και σοτάρετε για 1 λεπτό ακόμη. Ανακατεύετε μέσα τον μαϊντανό, εκτός φωτιάς.

Βήμα 2

Ετοιμάζετε τον Πουρέ Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ με το νερό και το γάλα, σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία. Προσθέτετε όλο σχεδόν το τριμμένο τυρί, ανάλογο αλατοπίπερο και το λιωμένο βούτυρο. Τέλος ενσωματώνετε το αβγό ανακατεύοντας ζωηρά τον πουρέ.

Βήμα 3

Προθερμαίνετε το φούρνο στους βαθμούς. Στρώνετε με τη ζύμη τάρτας τον πάτο και τα πλαϊνά μιας φόρμας για τάρτα. Κόβετε τη ζύμη που περισσεύει και τρυπάτε παντού με πιρούνι.

Βήμα 4

Αδειάζετε μέσα το μίγμα με τα πράσα και το μπέικον που ετοιμάσατε και σκεπάζετε με τον Πουρέ Πατάτας.

Βήμα 5

Πασπαλίζετε με το τυρί που κρατήσατε και ψήνετε την τάρτα σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσει η ζύμη και να σταθεροποιηθεί η γέμιση. Ξεφουρνίζετε την τάρτα και αφήνετε να κρυώσει 5 λεπτά πριν τη σερβίρετε.