kotopoulo-tigania
clock icon
40'

Τηγανιά με κοτόπουλο και λουκάνικο

Υλικά

  • 1 κιλό κοτόπουλου φιλέτο (στήθος ή μπούτι)
  • 2 μικρά λουκάνικα χωριάτικα με πράσο
  • διάφορες μικρές πιπεριές χρωματιστές ή 1-2 μεγάλες, σε κύβους
  • ½ ποτηράκι κρασί λευκό ξηρό
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • ξύσμα 1 λεμονιού (προαιρετικά)
  • 150γρ. κεφαλογραβιέρα, σε κύβους
  • πάπρικα, κατά προτίμηση καυτερή
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • λίγο σχοινόπρασο για το σερβίρισμα
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Αγαπημένος μεζές της παρέας, αυτή η τηγανιά γίνεται με κοτόπουλο, λουκάνικο, πιπεριές και τυριά και έχει υπέροχη πικάντικη γεύση, χάρη στην καυτερή πάπρικα. Συνοδεύεται εξαιρετικά με κρασί.

Κόβετε το κοτόπουλο σε κύβους και τα λουκάνικα σε ροδέλες.
Ζεσταίνετε το λάδι σε βαθύ τηγάνι και σοτάρετε το λουκάνικο, μέχρι να πάρει χρώμα και από τις δύο πλευρές. Το βγάζετε σε πιάτο και στο ίδιο λάδι ρίχνετε το κοτόπουλο. Περιμένετε 1-2 λεπτά και προσθέτετε τις πιπεριές. Ανακατεύετε με ξύλινη σπάτουλα ή κουτάλι, αλατοπιπερώνετε, πασπαλίζετε με πάπρικα και αφήνετε το κοτόπουλο να ροδίσει ελαφρά από όλες τις πλευρές.
Σβήνετε το φαγητό με το κρασί και το χυμό λεμονιού, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε το φαγητό να μαγειρευτεί, μέχρι να μείνει με το λάδι του.
Λίγο πριν το αποσύρετε από τη φωτιά προσθέτετε το λουκάνικο, το τυρί και το ξύσμα του λεμονιού αν βάλετε. Πασπαλίζετε με το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο και επιπλέον πάπρικα ή πιπέρι αν θέλετε. Σερβίρετε την τηγανιά όσο είναι ακόμη ζεστή.
Φωτογραφία - Food Styling: Αντωνία Κατή

Διαδικασία

Βήμα 1

Κόβετε το κοτόπουλο σε κύβους και τα λουκάνικα σε ροδέλες.

Βήμα 2

Ζεσταίνετε το λάδι σε βαθύ τηγάνι και σοτάρετε το λουκάνικο, μέχρι να πάρει χρώμα και από τις δύο πλευρές. Το βγάζετε σε πιάτο και στο ίδιο λάδι ρίχνετε το κοτόπουλο. Περιμένετε 1-2 λεπτά και προσθέτετε τις πιπεριές. Ανακατεύετε με ξύλινη σπάτουλα ή κουτάλι, αλατοπιπερώνετε, πασπαλίζετε με πάπρικα και αφήνετε το κοτόπουλο να ροδίσει ελαφρά από όλες τις πλευρές.

Βήμα 3

Σβήνετε το φαγητό με το κρασί και το χυμό λεμονιού, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε το φαγητό να μαγειρευτεί, μέχρι να μείνει με το λάδι του.

Βήμα 4

Λίγο πριν το αποσύρετε από τη φωτιά προσθέτετε το λουκάνικο, το τυρί και το ξύσμα του λεμονιού αν βάλετε. Πασπαλίζετε με το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο και επιπλέον πάπρικα ή πιπέρι αν θέλετε. Σερβίρετε την τηγανιά όσο είναι ακόμη ζεστή.

Φωτογραφία - Food Styling: Αντωνία Κατή