85285513 – exquisite italian dessert tiramisu in cognac glasses on a white
clock icon
15'

Τιραμισού στο ποτήρι με κρέμα με άρωμα καφέ

Υλικά

  • 150γρ. τυρί μασκαρπόνε
  • 2 κουτ. γλυκού στιγμιαίο καφέ εσπρέσο σε σκόνη
  • 8 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 12 μπισκότα σαβαγιάρ έτοιμα
  • 50ml λικέρ αμαρέτο ή μπράντι
  • 1 φάκελος Super Mousse ΓΙΩΤΗΣ
  • 200ml γάλα
  • 1 κουτ. σούπας Κακάο ΓΙΩΤΗΣ, για τη διακόσμηση
  • 20 κόκκους καφέ ολόκληρους, για τη διακόσμηση

Το διάσημο ιταλικό γλύκισμα είναι πολύ δημοφιλές επιδόρπιο και για τα δικά μας τραπέζια. Τι καλύτερο για το Πάσχα από ένα τιραμισού από τα χεράκια σας, με Super Mousse ΓΙΩΤΗΣ αρωματισμένη με καφέ!

Ετοιμάζετε το Super Mousse ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία.
Σε ένα μεγάλο μπολ αδειάζετε το μασκαρπόνε και ανακατεύετε καλά με ένα πιρούνι να αφρατέψει. Ρίχνετε μέσα πασπαλιστά τον στιγμιαίο καφέ και τη ζάχαρη και ανακατεύετε καλά μέχρι να πάρετε ένα λείο και ομοιογενές μίγμα.
Αδειάζετε το μίγμα τυριού στο μίγμα Super Mousse και ανακατεύετε με έναν αβγοδάρτη μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αφήνετε στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσετε.
Παίρνετε τα μισά σαβαγιάρ και τα βουτάτε ένα-ένα για μερικά δευτερόλεπτα στο λικέρ αμαρέτο. Βάζετε από ένα σαβαγιάρ (σπασμένο) στη βάση 6 ποτηριών και μοιράζετε από πάνω μισό μίγμα Super Mousse. Κατόπιν, μοιράζετε τα υπόλοιπα σαβαγιάρ (ξανά βουτηγμένα σε λικέρ) και το υπόλοιπο μίγμα Super Mousse.
Με ένα μικρό σουρωτήρι πασπαλίζετε με Κακάο ΓΙΩΤΗΣ την επιφάνεια των ποτηριών και γαρνίρετε με δυο τρεις ολόκληρους κόκκους καφέ. Φυλάτε τα τιραμισού στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα.

Διαδικασία

Βήμα 1

Ετοιμάζετε το Super Mousse ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία.

Βήμα 2

Σε ένα μεγάλο μπολ αδειάζετε το μασκαρπόνε και ανακατεύετε καλά με ένα πιρούνι να αφρατέψει. Ρίχνετε μέσα πασπαλιστά τον στιγμιαίο καφέ και τη ζάχαρη και ανακατεύετε καλά μέχρι να πάρετε ένα λείο και ομοιογενές μίγμα.

Βήμα 3

Αδειάζετε το μίγμα τυριού στο μίγμα Super Mousse και ανακατεύετε με έναν αβγοδάρτη μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αφήνετε στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσετε.

Βήμα 4

Παίρνετε τα μισά σαβαγιάρ και τα βουτάτε ένα-ένα για μερικά δευτερόλεπτα στο λικέρ αμαρέτο. Βάζετε από ένα σαβαγιάρ (σπασμένο) στη βάση 6 ποτηριών και μοιράζετε από πάνω μισό μίγμα Super Mousse. Κατόπιν, μοιράζετε τα υπόλοιπα σαβαγιάρ (ξανά βουτηγμένα σε λικέρ) και το υπόλοιπο μίγμα Super Mousse.

Βήμα 5

Με ένα μικρό σουρωτήρι πασπαλίζετε με Κακάο ΓΙΩΤΗΣ την επιφάνεια των ποτηριών και γαρνίρετε με δυο τρεις ολόκληρους κόκκους καφέ. Φυλάτε τα τιραμισού στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα.