tortigia olikis me fakes
clock icon
60'

Τορτίγια ολικής γεμιστή με σολομό και φακές

Υλικά

  • 4 τορτίγιες ολικής άλεσης
  • 2 κουτ. σούπας τυρί κρέμα
  • 400γρ. φρέσκο σολομό φιλέτο
  • λίγο ελαιόλαδο
  • αλάτι χοντρό, πιπέρι
  • Για τη φακοσαλάτα

  • 150γρ. φακές ή σιτάρι, βρασμένα, κρύα
  • ¼ ματσάκι μαϊντανό, μόνο τα φύλλα
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, σε λεπτές λοξές φέτες
  • 1 μικρό αβοκάντο ώριμο, σε μικρούς κύβους
  • χυμό και ξύσμα από 1 λάιμ
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • ½ κουτ. σούπας σουσάμι μαύρο
  • 1 κουτ. σούπας σουσάμι λευκό, καβουρδισμένο
  • αλάτι, πιπέρι

Εξαιρετικό σνακ για όλες τις ώρες, ελαφρύ, θρεπτικό και πεντανόστιμο. Θα το σερβίρετε μαζί με ένα δροσιστικό χυμο κατάλληλο και για «μικρά παιδιά»!

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Ετοιμάζετε τη σαλάτα με τις φακές ανακατεύοντας όλα τα υλικά της σε ένα μπολ και κρατάτε το μίγμα στην άκρη.
Βάζετε το σολομό σε ένα ταψί, πασπαλίζετε με χοντρό αλάτι και πιπέρι, περιχύνετε με ελαιόλαδο και ψήνετε στο φούρνο για 10 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί και να παραμείνει ζουμερός.
Απλώνετε τις τορτίγιες σε μια επιφάνεια, τις αλείφετε με το τυρί κρέμα, στη συνέχεια μοιράζετε τη σαλάτα με τις φακές και από πάνω σπάτε κομμάτια από τον ψημένο σολομό.
Τυλίγετε τις τορτίγιες σε ρολό προσέχοντας να κλείσουν καλά. Κόβετε στη μέση τις τορτίγιες και σερβίρετε.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Ετοιμάζετε τη σαλάτα με τις φακές ανακατεύοντας όλα τα υλικά της σε ένα μπολ και κρατάτε το μίγμα στην άκρη.

Βήμα 2

Βάζετε το σολομό σε ένα ταψί, πασπαλίζετε με χοντρό αλάτι και πιπέρι, περιχύνετε με ελαιόλαδο και ψήνετε στο φούρνο για 10 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί και να παραμείνει ζουμερός.

Βήμα 3

Απλώνετε τις τορτίγιες σε μια επιφάνεια, τις αλείφετε με το τυρί κρέμα, στη συνέχεια μοιράζετε τη σαλάτα με τις φακές και από πάνω σπάτε κομμάτια από τον ψημένο σολομό.

Βήμα 4

Τυλίγετε τις τορτίγιες σε ρολό προσέχοντας να κλείσουν καλά. Κόβετε στη μέση τις τορτίγιες και σερβίρετε.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb