τοστάδα mikri
clock icon
20'

Τοστάδα με λαβράκι, χανιώτικο αβοκάντο, δυόσμο και πιπεριά Φλωρίνης

Υλικά

  • 160 γρ. φιλέτο από λαβράκι ή μαγιάτικο, κομμένο σε κύβους ενός εκατοστού
  • 4 τορτίγιας 12 εκατοστών
  • 10 γρ. πιπεριά jalapeno ή κόκκινη πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη
  • 80 γρ. κρεμμύδι, κομμένο σε λωρίδες
  • 80 γρ. αβοκάντο, σε κύβους
  • 120 γρ. αγγούρι, κομμένο σε μικρούς κύβους
  • 10 γρ. κόλιανδρος, ψιλοκομμένος
  • χυμός από 3 λάιμ
  • 1 κουτ. σούπας δυόσμο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Στο Μεξικό λατρεύουν τα τάκος όπως επίσης και τις τοστάδες. Η μαλακή ζύμη της τορτίγιας γίνεται τραγανιστή και με οποιοδήποτε υλικό μας αρέσει δημιουργούμε γεύσεις εύκολα που μας ταξιδεύουν!

Σε τηγάνι με ηλιέλαιο τηγανίζουμε τις τορτίγιας για 2 με 3 λεπτά (στους 180 βαθμούς) και τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί.
Σε μεταλλική μπασίνα τοποθετούμε το φιλέτο ψαριού, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το χυμό λάιμ. Αφήνουμε να μαριναριστεί στο ψυγείο για 5 λεπτά. Στο ίδιο σκεύος βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το αβοκάντο. Ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις. Σερβίρουμε πάνω στην τοστάδα με φέτα λάιμ και προσθέτουμε το αβοκάντο.
Φωτογραφία: Διογένης Παπαδόπουλος

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε τηγάνι με ηλιέλαιο τηγανίζουμε τις τορτίγιας για 2 με 3 λεπτά (στους 180 βαθμούς) και τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί.

Βήμα 2

Σε μεταλλική μπασίνα τοποθετούμε το φιλέτο ψαριού, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το χυμό λάιμ. Αφήνουμε να μαριναριστεί στο ψυγείο για 5 λεπτά. Στο ίδιο σκεύος βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το αβοκάντο. Ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις. Σερβίρουμε πάνω στην τοστάδα με φέτα λάιμ και προσθέτουμε το αβοκάντο.

Φωτογραφία: Διογένης Παπαδόπουλος