Tostada pastourma & palaiomenis gravieras mikri
clock icon
20'

Τοστάδα με παστουρμά, μήλα και καμένη παλαιωμένη γραβιέρα

Υλικά

  • 4 τορτίγιας περίπου 12 εκατοστών
  • 160 γρ. παστουρμάς μοσχαρίσιος, κομμένος σε λεπτές φέτες
  • 120 γρ. μήλα, κομμένα σε κύβους
  • 50 γρ. κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε μικρούς κύβους
  • 1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος κόλιανδρος
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης, κομμένη σε κύβους
  • Χυμός από ένα λάιμ
  • 80 γρ. παλαιωμένη γραβιέρα
  • Ηλιέλαιο για τηγάνισμα

Σε μια διαφορετική εκδοχή η αγαπημένη μας τοστάδα, με πολλά αρώματα και βάθος γεύσης, μας θυμίζει ότι μπορούμε να δημιουργήσουμε αμέτρητους συνδυασμούς σε πολύ σύντομο χρόνο!

Τηγανίζουμε τις τορτίγιας σε ηλιέλαιο μέχρι να γίνουν τραγανές και στη συνέχεια τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί. Βάζουμε σε μια μπασίνα τα μήλα, το κρεμμύδι, τον κόλιανδρο, την πιπεριά, το λάιμ και ανακατεύουμε ελαφρά.
Στήνουμε την τοστάδα βάζοντας το παραπάνω μείγμα με τα υλικά στη βάση της τορτίγιας και από πάνω τις φέτες παστουρμά και τη γραβιέρα, την οποία έχουμε κάψει προηγουμένως με φλόγιστρο.
Φωτογραφία: Διογένης Παπαδόπουλος

Διαδικασία

Βήμα 1

Τηγανίζουμε τις τορτίγιας σε ηλιέλαιο μέχρι να γίνουν τραγανές και στη συνέχεια τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί. Βάζουμε σε μια μπασίνα τα μήλα, το κρεμμύδι, τον κόλιανδρο, την πιπεριά, το λάιμ και ανακατεύουμε ελαφρά.

Βήμα 2

Στήνουμε την τοστάδα βάζοντας το παραπάνω μείγμα με τα υλικά στη βάση της τορτίγιας και από πάνω τις φέτες παστουρμά και τη γραβιέρα, την οποία έχουμε κάψει προηγουμένως με φλόγιστρο.

Φωτογραφία: Διογένης Παπαδόπουλος