TOYRTA VANILIA ME BATOMOYRA_slider
clock icon
55'

Τούρτα βανίλια με βατόμουρα και φιλέ αμυγδάλου

Υλικά

    Για το παντεσπάνι

  • 4 αβγά
  • 120γρ. ζάχαρη
  • 120γρ. Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  • 20γρ. βούτυρο ανάλατο, λιωμένο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 καψουλάκια βανίλιας
  • Για τη γέμιση

  • 1 φάκελο Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ
  • γάλα πλήρες
  • 140γρ. βατόμουρα
  • λίγο λικέρ της επιλογής σας ή κονιάκ
  • Για τη διακόσμηση

  • 1 φάκελο ΓΙΩΤΗΣ Garni
  • γάλα κρύο
  • μερικά βατόμουρα
  • 100γρ. αμύγδαλα φιλέ

Μία εντυπωσιακή τούρτα που θα ετοιμάσετε πολύ γρήγορα με ένα εύκολο και αφράτο παντεσπάνι και Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ και θα διακοσμήσετε με ΓΙΩΤΗΣ Garni.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα. Στο μίξερ χτυπάτε τα αβγά με τη ζάχαρη και τις βανίλιες για 10 λεπτά μέχρι το μίγμα να ασπρίσει και να τριπλασιαστεί σε όγκο. Σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ. Προσθέτετε στο μίγμα των αβγών το αλάτι και σιγά - σιγά το αλεύρι ρίχνοντάς το από κόσκινο και ανακατεύοντας με σπάτουλα. Τέλος βάζετε το βούτυρο και ανακατεύετε.
Ρίχνετε το μίγμα σε ταψάκι με αποσπώμενο πάτο διαμέτρου 20εκ. και ψήνετε για 25 - 35 λεπτά μέχρι να ψηθεί καλά. Μετά από λίγο ξεφορμάρετε το παντεσπάνι και το βάζετε πάνω σε μια σχάρα για να κρυώσει.
Ετοιμάζετε την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες του φακέλου.
Κόβετε το παντεσπάνι οριζοντίως στη μέση. Ραντίζετε τα 2 παντεσπάνια από την κομμένη πλευρά τους με το λικέρ ή το κονιάκ.
Βάζετε το πρώτο παντεσπάνι σε πιατέλα και στρώνετε πάνω του την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής ΓΙΩΤΗΣ. Από πάνω μοιράζετε ομοιόμορφα τα βατόμουρα. Σκεπάζετε με το δεύτερο παντεσπάνι.
Ετοιμάζετε τη ΓΙΩΤΗΣ Garni σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας της και καλύπτετε την επιφάνεια και τα πλάγια της τούρτας, απλώνοντας τη με σπάτουλα. Πασπαλίζετε πιέζοντας ελαφρά το φιλέ αμυγδάλου για να κολλήσει στο Garni και να καλύψει όλη την τούρτα. Διακοσμείτε με μερικά βατόμουρα και σερβίρετε.

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα. Στο μίξερ χτυπάτε τα αβγά με τη ζάχαρη και τις βανίλιες για 10 λεπτά μέχρι το μίγμα να ασπρίσει και να τριπλασιαστεί σε όγκο. Σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ. Προσθέτετε στο μίγμα των αβγών το αλάτι και σιγά - σιγά το αλεύρι ρίχνοντάς το από κόσκινο και ανακατεύοντας με σπάτουλα. Τέλος βάζετε το βούτυρο και ανακατεύετε.

Βήμα 2

Ρίχνετε το μίγμα σε ταψάκι με αποσπώμενο πάτο διαμέτρου 20εκ. και ψήνετε για 25 - 35 λεπτά μέχρι να ψηθεί καλά. Μετά από λίγο ξεφορμάρετε το παντεσπάνι και το βάζετε πάνω σε μια σχάρα για να κρυώσει.

Βήμα 3

Ετοιμάζετε την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες του φακέλου.

Βήμα 4

Κόβετε το παντεσπάνι οριζοντίως στη μέση. Ραντίζετε τα 2 παντεσπάνια από την κομμένη πλευρά τους με το λικέρ ή το κονιάκ.

Βήμα 5

Βάζετε το πρώτο παντεσπάνι σε πιατέλα και στρώνετε πάνω του την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής ΓΙΩΤΗΣ. Από πάνω μοιράζετε ομοιόμορφα τα βατόμουρα. Σκεπάζετε με το δεύτερο παντεσπάνι.

Βήμα 6

Ετοιμάζετε τη ΓΙΩΤΗΣ Garni σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας της και καλύπτετε την επιφάνεια και τα πλάγια της τούρτας, απλώνοντας τη με σπάτουλα. Πασπαλίζετε πιέζοντας ελαφρά το φιλέ αμυγδάλου για να κολλήσει στο Garni και να καλύψει όλη την τούρτα. Διακοσμείτε με μερικά βατόμουρα και σερβίρετε.