tourta zele anana-mango
clock icon
25'

Τούρτα ζελέ ανανά και μάνγκο με κρέμα βανίλια

Υλικά

    Για την κρέμα

  • 1 φακελάκι Κρέμα Αραβοσίτου στιγμής Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ
  • 350ml γάλα
  • 2 φύλλα Ζελατίνης ΓΙΩΤΗΣ, μουλιασμένες σε κρύο νερό
  • Για το ζελέ

  • 1 φακελάκι Φρουί Ζελέ ΓΙΩΤΗΣ με γεύση Ανανά
  • 1 μάνγκο σε φέτες

Θέλετε να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας; Ετοιμάστε αυτή την τούρτα με τις εξωτικές γεύσεις και τις ξεχωριστές στρώσεις, που ετοιμάζετε εύκολα με Κρέμα Αραβοσίτου στιγμής και Φρουί Ζελέ ΓΙΩΤΗΣ.

Ζεσταίνετε 100γρ. από το γάλα και διαλύετε μέσα τις μουλιασμένες ζελατίνες καλά στραγγισμένες.
Με το υπόλοιπο γάλα ετοιμάζετε την Κρέμα Αραβοσίτου στιγμής ΓΙΩΤΗΣ και ενσωματώνετε μέσα τις ζελατίνες. Αδειάζετε την κρέμα σε φόρμα πλαστική ή σιλικόνης και αφήνετε στο ψυγείο για 3-4 ώρες.
Όταν σταθεροποιηθεί η κρέμα στρώνετε από πάνω τις φέτες του μάνγκο. Ετοιμάζετε και το Φρουί Ζελέ Ανανά σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία του και το ρίχνετε πάνω από τα μάνγκο. Αφήνετε τη φόρμα στο ψυγείο για 4-5 ώρες ακόμη μέχρι να σταθεροποιηθεί το γλυκό.
Βουτάτε τη φόρμα σε ζεστό νερό και την ξεφορμάρετε σε πιατέλα σερβιρίσματος. Σερβίρετε αμέσως.

Διαδικασία

Βήμα 1

Ζεσταίνετε 100γρ. από το γάλα και διαλύετε μέσα τις μουλιασμένες ζελατίνες καλά στραγγισμένες.

Βήμα 2

Με το υπόλοιπο γάλα ετοιμάζετε την Κρέμα Αραβοσίτου στιγμής ΓΙΩΤΗΣ και ενσωματώνετε μέσα τις ζελατίνες. Αδειάζετε την κρέμα σε φόρμα πλαστική ή σιλικόνης και αφήνετε στο ψυγείο για 3-4 ώρες.

Βήμα 3

Όταν σταθεροποιηθεί η κρέμα στρώνετε από πάνω τις φέτες του μάνγκο. Ετοιμάζετε και το Φρουί Ζελέ Ανανά σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία του και το ρίχνετε πάνω από τα μάνγκο. Αφήνετε τη φόρμα στο ψυγείο για 4-5 ώρες ακόμη μέχρι να σταθεροποιηθεί το γλυκό.

Βήμα 4

Βουτάτε τη φόρμα σε ζεστό νερό και την ξεφορμάρετε σε πιατέλα σερβιρίσματος. Σερβίρετε αμέσως.