shutterstock_375873787
clock icon
60'

Τούρτα μπαβαρουάζ

Υλικά

  • 2 φάκελους Κρέμα Ζαχαροπλαστικής ΓΙΩΤΗΣ με γεύση Βανίλια
  • 1 φάκελο Φρουί Ζελέ ΓΙΩΤΗΣ με γεύση Κεράσι ή Μούρο
  • 100γραμ. ζάχαρη
  • 800ml γάλα
  • Για τη βάση

  • 2 αβγά μεγάλα
  • ½ φλιτζάνι ζάχαρη
  • ½ φλιτζάνι Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  • 1 βανίλια
  • Για το σιρόπι

  • 100γρ. ζάχαρη
  • 200ml νερό
  • 1 βανιλίνη
  • Για τη διακόσμηση

  • φρέσκα βατόμουρα ή φράουλες
  • λίγη άχνη ζάχαρη

Η κρέμα μπαβαρουάζ είναι από μόνη της ένα πολύ λαχταριστό επιδόρπιο, αλλά γίνεται και φοβερή τούρτα που θα ετοιμάσετε με Κρέμα Ζαχαροπλαστικής, Φρουί Ζελέ και Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ.

Πρώτα ετοιμάζετε τη βάση: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς. Χτυπάτε στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη και τη βανίλια για 10 λεπτά να φουσκώσουν και να ασπρίσουν καλά. Σταματάτε το μίξερ και ρίχνετε το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις τμηματικά από σουρωτήρι, ανακατεύοντας παράλληλα με σπάτουλα σιλικόνης.
Τοποθετείτε ένα τσέρκι πάνω σε επιφάνεια ψησίματος και αδειάζετε μέσα το μείγμα του κέικ. Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λεπτά και ξεφουρνίζετε. Ξεφορμάρετε κι αφήνετε να κρυώσει.
Ετοιμάζετε το σιρόπι βράζοντας το νερό με τη βανίλια και τη ζάχαρη για 5 λεπτά.
Ετοιμάζετε και την μπαβαρουάζ: Φτιάχνετε το Φρουί Ζελέ ΓΙΩΤΗΣ διαλύοντας το μισό περιεχόμενο του φακέλου σε 1 ποτήρι καυτό νερό και το βάζετε στο ψυγείο να παγώσει λίγο (όχι να πήξει).
Χτυπάτε στο μίξερ την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής ΓΙΩΤΗΣ με το γάλα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στο τέλος αναμιγνύετε μέσα πολύ καλά το ζελέ (που μόλις έχει αρχίσει να πήζει).
Μεταφέρετε το τσέρκι μαζί με το κρύο παντεσπάνι σε πιατέλα σερβιρίσματος και το σιροπιάζετε ελαφρά. Ρίχνετε μέσα την κρέμα μπαβαρουάζ που φτιάξατε και αφήνετε το γλυκό στο ψυγείο 5 ώρες τουλάχιστον να σταθεροποιηθεί. Όταν θέλετε να σερβίρετε αφαιρείτε προσεκτικά το τσέρκι και διακοσμείτε με βατόμουρα και προαιρετικά με ζάχαρη άχνη.

Διαδικασία

Βήμα 1

Πρώτα ετοιμάζετε τη βάση: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς. Χτυπάτε στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη και τη βανίλια για 10 λεπτά να φουσκώσουν και να ασπρίσουν καλά. Σταματάτε το μίξερ και ρίχνετε το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις τμηματικά από σουρωτήρι, ανακατεύοντας παράλληλα με σπάτουλα σιλικόνης.

Βήμα 2

Τοποθετείτε ένα τσέρκι πάνω σε επιφάνεια ψησίματος και αδειάζετε μέσα το μείγμα του κέικ. Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λεπτά και ξεφουρνίζετε. Ξεφορμάρετε κι αφήνετε να κρυώσει.

Βήμα 3

Ετοιμάζετε το σιρόπι βράζοντας το νερό με τη βανίλια και τη ζάχαρη για 5 λεπτά.

Βήμα 4

Ετοιμάζετε και την μπαβαρουάζ: Φτιάχνετε το Φρουί Ζελέ ΓΙΩΤΗΣ διαλύοντας το μισό περιεχόμενο του φακέλου σε 1 ποτήρι καυτό νερό και το βάζετε στο ψυγείο να παγώσει λίγο (όχι να πήξει).

Βήμα 5

Χτυπάτε στο μίξερ την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής ΓΙΩΤΗΣ με το γάλα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στο τέλος αναμιγνύετε μέσα πολύ καλά το ζελέ (που μόλις έχει αρχίσει να πήζει).

Βήμα 6

Μεταφέρετε το τσέρκι μαζί με το κρύο παντεσπάνι σε πιατέλα σερβιρίσματος και το σιροπιάζετε ελαφρά. Ρίχνετε μέσα την κρέμα μπαβαρουάζ που φτιάξατε και αφήνετε το γλυκό στο ψυγείο 5 ώρες τουλάχιστον να σταθεροποιηθεί. Όταν θέλετε να σερβίρετε αφαιρείτε προσεκτικά το τσέρκι και διακοσμείτε με βατόμουρα και προαιρετικά με ζάχαρη άχνη.