tourta moka or_128961815
clock icon
30'

Τούρτα μόκα με τραγανή βάση από τραγανό μπισκότο

Υλικά

    Για τη βάση

  • 1 φάκελος Τριμμένο Μπισκότο ΓΙΩΤΗΣ
  • 125γρ. Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ ψιλοκομμένη
  • 1 κουτ. σούπα βούτυρο
  • Για τη μους μόκας και τη διακόσμηση

  • 1 φάκελο Άνθος Αραβοσίτου Βανίλια Στιγμής ΓΙΩΤΗΣ
  • 1 φάκελο Garni ΓΙΩΤΗΣ
  • 1 κουτ. σούπας καφές στιγμής
  • 600ml γάλα
  • Νιφάδες Σοκολάτας ΓΙΩΤΗΣ

Μια πολύ αφράτη τούρτα με μια απίστευτα τραγανή βάση και την εγγύηση ΓΙΩΤΗΣ από τη βάση ως την κορφή.

Λιώνετε την Κουβερτούρα σε μπεν μαρί μαζί με το βούτυρο και ανακατεύετε μέσα το τριμμένο φουντούκι και το Τριμμένο Μπισκότο. Στρώνετε με το μίγμα τον πάτο μια φόρμας με αποσπώμενο πάτο. Αφήνετε τη φόρμα στο ψυγείο.
Διαλύετε τον καφέ στιγμής σε 150ml γάλα και το χτυπάτε στο μίξερ για 5 λεπτά μαζί με το περιεχόμενο της συσκευασίας Garni ΓΙΩΤΗΣ μέχρι να σταθεροποιηθεί και να φουσκώσει όμορφα. Προσθέτετε το λικέρ καφέ και χτυπάτε για λίγο ακόμη μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Ετοιμάζετε και την κρέμα Άνθους Αραβοσίτου Βανίλια Στιγμής χτυπώντας το περιεχόμενο του φακέλου με το υπόλοιπο γάλα σύμφωνα με τις οδηγίες του φακέλου και στο τέλος ανακατεύετε τα δυο μείγματα και τα απλώνετε πάνω από τη βάση του μπισκότου. Αφήνετε την τούρτα στο ψυγείο για 4 ώρες τουλάχιστον μέχρι να σταθεροποιηθεί καλά.
Ξεφορμάρετε την τούρτα σε πιατέλα, διακοσμείτε με Νιφάδες Σοκολάτας ΓΙΩΤΗΣ και σερβίρετε κόβοντας σε κομμάτια.

Διαδικασία

Βήμα 1

Λιώνετε την Κουβερτούρα σε μπεν μαρί μαζί με το βούτυρο και ανακατεύετε μέσα το τριμμένο φουντούκι και το Τριμμένο Μπισκότο. Στρώνετε με το μίγμα τον πάτο μια φόρμας με αποσπώμενο πάτο. Αφήνετε τη φόρμα στο ψυγείο.

Βήμα 2

Διαλύετε τον καφέ στιγμής σε 150ml γάλα και το χτυπάτε στο μίξερ για 5 λεπτά μαζί με το περιεχόμενο της συσκευασίας Garni ΓΙΩΤΗΣ μέχρι να σταθεροποιηθεί και να φουσκώσει όμορφα. Προσθέτετε το λικέρ καφέ και χτυπάτε για λίγο ακόμη μέχρι να ομογενοποιηθεί.

Βήμα 3

Ετοιμάζετε και την κρέμα Άνθους Αραβοσίτου Βανίλια Στιγμής χτυπώντας το περιεχόμενο του φακέλου με το υπόλοιπο γάλα σύμφωνα με τις οδηγίες του φακέλου και στο τέλος ανακατεύετε τα δυο μείγματα και τα απλώνετε πάνω από τη βάση του μπισκότου. Αφήνετε την τούρτα στο ψυγείο για 4 ώρες τουλάχιστον μέχρι να σταθεροποιηθεί καλά.

Βήμα 4

Ξεφορμάρετε την τούρτα σε πιατέλα, διακοσμείτε με Νιφάδες Σοκολάτας ΓΙΩΤΗΣ και σερβίρετε κόβοντας σε κομμάτια.