tourta pagoto
clock icon
30'

Τούρτα παγωτό σοκολάτα

Υλικά

    Για τη βάση

  • 1 φάκελο Τριμμένο Μπισκότο ΓΙΩΤΗΣ
  • 80γρ. βούτυρο λιωμένο
  • Για το παγωτό

  • 1 κουτί Μίγμα για Παγωτό με γεύση Παρφέ Σοκολάτα ΓΙΩΤΗΣ
  • 1 φλιτζάνι φουντούκια καβουρντισμένα
  • 125γρ. Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ ψιλοκομμένη
  • 650 ml γάλα
  • Για τη διακόσμηση

  • marshmallows
  • 1 φάκελο Κουβερτούρας σε Σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ
  • Σιρόπι Σοκολάτα ΓΙΩΤΗΣ

Θα ενθουσιάσει τους μικρούς και θα ευχαριστήσει με το παραπάνω τους μεγάλους. Ποιος μπορεί να πει όχι σε μια τούρτα παγωτό άλλωστε; Θα την ετοιμάσετε με Παγωτό με γεύση Παρφέ Σοκολάτα ΓΙΩΤΗΣ, για να γίνει ακόμα πιο ακαταμάχητη.

Ετοιμάζετε το Παγωτό Παρφέ Σοκολάτα ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία του και το αφήνετε σε μπολ να παγώνει στην κατάψυξη.
Για τη βάση: Ανακατεύετε το λιωμένο βούτυρο με το Τριμμένο Μπισκότο ΓΙΩΤΗΣ, να φτιάξετε ένα μίγμα σαν βρεγμένη άμμο. Παίρνετε μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο και απλώνετε πάνω της το μίγμα του μπισκότου που φτιάξατε. Το πιέζετε με την παλάμη να δημιουργήσετε ένα λεπτό στρώμα που θα καλύψει τη βάση και τα πλαϊνά τοιχώματα της φόρμας, φτάνοντας όσο πιο ψηλά μπορείτε.
Βγάζετε από την κατάψυξη το μισοπαγωμένο παγωτό και ανακατεύετε μέσα την ψιλοκομμένη σοκολάτα και τα φουντούκια. Αδειάζετε το παγωτό μέσα στη φόρμα, σκεπάζετε με πλαστική μεμβράνη και αφήνετε την τούρτα στην κατάψυξη να παγώσει καλά.
Όταν θέλετε να σερβίρετε, βγάζετε την τούρτα από την κατάψυξη 10 λεπτά πριν και την ξεφορμάρετε σε πιατέλα σερβιρίσματος. Διακοσμείτε με marshmallows, Κουβερτούρα σε Σταγόνες και Σιρόπι Σοκολάτας ΓΙΩΤΗΣ. Σερβίρετε κόβοντας σε κομμάτια.

Διαδικασία

Βήμα 1

Ετοιμάζετε το Παγωτό Παρφέ Σοκολάτα ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία του και το αφήνετε σε μπολ να παγώνει στην κατάψυξη.

Βήμα 2

Για τη βάση: Ανακατεύετε το λιωμένο βούτυρο με το Τριμμένο Μπισκότο ΓΙΩΤΗΣ, να φτιάξετε ένα μίγμα σαν βρεγμένη άμμο. Παίρνετε μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο και απλώνετε πάνω της το μίγμα του μπισκότου που φτιάξατε. Το πιέζετε με την παλάμη να δημιουργήσετε ένα λεπτό στρώμα που θα καλύψει τη βάση και τα πλαϊνά τοιχώματα της φόρμας, φτάνοντας όσο πιο ψηλά μπορείτε.

Βήμα 3

Βγάζετε από την κατάψυξη το μισοπαγωμένο παγωτό και ανακατεύετε μέσα την ψιλοκομμένη σοκολάτα και τα φουντούκια. Αδειάζετε το παγωτό μέσα στη φόρμα, σκεπάζετε με πλαστική μεμβράνη και αφήνετε την τούρτα στην κατάψυξη να παγώσει καλά.

Βήμα 4

Όταν θέλετε να σερβίρετε, βγάζετε την τούρτα από την κατάψυξη 10 λεπτά πριν και την ξεφορμάρετε σε πιατέλα σερβιρίσματος. Διακοσμείτε με marshmallows, Κουβερτούρα σε Σταγόνες και Σιρόπι Σοκολάτας ΓΙΩΤΗΣ. Σερβίρετε κόβοντας σε κομμάτια.