TOURTA-TIRAMISU

Υλικά

    Για τη βάση

  • 2 πακέτα μπισκότα σαβαγιάρ
  • 1 φλιτζάνι καφέ εσπρέσο κρύο
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 1 σφηνάκι γλυκό κρασί Μασάλα ή Vinsanto ή κονιάκ
  • Για την κρέμα και τη διακόσμηση

  • 500γρ. τυρί μασκαρπόνε
  • 250ml κρέμα γάλακτος
  • 3 αβγά
  • ½ φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 σφηνάκι γλυκό κρασί Μασάλα ή Vinsanto
  • κακάο

Φτιάξτε αυτή την τούρτα στους φίλους σας και θα τους κάνετε να σάς αγαπήσουν πιο πολύ!!! Δείτε πώς να ετοιμάσετε τις προτάσεις μας, χρησιμοποιώντας τα σκεύη τoυ Cook-Shop.

Enjoy Cooking Enjoy Cooking

Τα απαραίτητα

Ανοξείδωτη Κατσαρόλα Küchenprofi 700ml, 14,5cm

Κουζινομηχανή “3 Σε 1” Magimix 1100 watt

Κεραμική Πιατέλα Maxwell & Williams The Black Pen Night Garden 36cm

Αρχικά ετοιμάζουμε την κρέμα: Βάζουμε σε κατσαρολάκι τη ζάχαρη με τρεις κουταλιές της σούπας νερό να πάρει βράση το σιρόπι, ανακατεύοντας ελαφρά για να λιώσει η ζάχαρη.

Βάζουμε και τα αβγά να χτυπηθούν στο μίξερ και, αφού το σιρόπι πάρει μια δυο βράσεις, το ρίχνουμε πάνω από τα αβγά σαν κορδόνι, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι το μίγμα να γίνει άσπρο και αφράτο.

Προσθέτουμε τότε το μασκαρπόνε, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να αφρατέψει καλά το μίγμα. Προς το τέλος προσθέτουμε και το γλυκό κρασί και χτυπάμε λίγο ακόμα.

Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάμε με μίξερ την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και μετά την ενσωματώνουμε στο μίγμα των αβγών. Αφήνουμε το μίγμα στο ψυγείο για 3 ωρίτσες τουλάχιστον να πήξει ελαφρά.

Aνακατεύουμε τον καφέ με τη ζάχαρη και το γλυκό κρασί και βουτάμε ένα-ένα τα μπισκότα, τα τινάζουμε και κάνουμε μια πρώτη στρώση στο σκεύος σερβιρίσματος. Αδειάζουμε από πάνω τη μισή κρέμα, κάνουμε μια δεύτερη στρώση με μουσκεμένα μπισκότα και τα σκεπάζουμε με την υπόλοιπη κρέμα. Αφήνουμε το τιραμισού στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα. Πριν το σερβίρουμε σε μία πιατέλα, το πασπαλίζουμε με κακάο, το οποίο ρίχνουμε σαν βροχή από σουρωτήρι.

Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη, Food Stryling: Αντωνία Κατή

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά ετοιμάζουμε την κρέμα: Βάζουμε σε κατσαρολάκι τη ζάχαρη με τρεις κουταλιές της σούπας νερό να πάρει βράση το σιρόπι, ανακατεύοντας ελαφρά για να λιώσει η ζάχαρη.

Βήμα 2

Βάζουμε και τα αβγά να χτυπηθούν στο μίξερ και, αφού το σιρόπι πάρει μια δυο βράσεις, το ρίχνουμε πάνω από τα αβγά σαν κορδόνι, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι το μίγμα να γίνει άσπρο και αφράτο.

Βήμα 3

Προσθέτουμε τότε το μασκαρπόνε, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να αφρατέψει καλά το μίγμα. Προς το τέλος προσθέτουμε και το γλυκό κρασί και χτυπάμε λίγο ακόμα.

Βήμα 4

Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάμε με μίξερ την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και μετά την ενσωματώνουμε στο μίγμα των αβγών. Αφήνουμε το μίγμα στο ψυγείο για 3 ωρίτσες τουλάχιστον να πήξει ελαφρά.

Βήμα 5

Aνακατεύουμε τον καφέ με τη ζάχαρη και το γλυκό κρασί και βουτάμε ένα-ένα τα μπισκότα, τα τινάζουμε και κάνουμε μια πρώτη στρώση στο σκεύος σερβιρίσματος. Αδειάζουμε από πάνω τη μισή κρέμα, κάνουμε μια δεύτερη στρώση με μουσκεμένα μπισκότα και τα σκεπάζουμε με την υπόλοιπη κρέμα. Αφήνουμε το τιραμισού στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα. Πριν το σερβίρουμε σε μία πιατέλα, το πασπαλίζουμε με κακάο, το οποίο ρίχνουμε σαν βροχή από σουρωτήρι.

Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη, Food Stryling: Αντωνία Κατή