TRIFLE
clock icon
20'

Τράιφλ με αρώματα λεμονιού

Υλικά

  • 1 πακέτο μπισκότα σαβαγιάρ
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • 1 σφηνάκι λικέρ λιμοντσέλο
  • Για τις κρέμες

  • 1 φάκελο Άνθος Αραβοσίτου Λεμόνι ΓΙΩΤΗΣ
  • ξύσμα και χυμός από 1 λεμόνι
  • 660ml γάλα (για το Άνθος Αραβοσίτου)
  • 1 φάκελο 100γρ. Garni Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ
  • 200ml γάλα για το Garni

Λαχταριστό και ανάλαφρο επιδόρπιο με δροσερό άρωμα λεμονιού, που φτιάχνετε πολύ γρήγορα με Άνθος Αραβοσίτου Λεμόνι ΓΙΩΤΗΣ και Garni. Ιδανικό για τα πασχαλινά τραπέζια.

Ετοιμάζετε το Άνθος Αραβοσίτου Λεμόνι ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία του, προσθέτοντας στο τέλος το χυμό του λεμονιού και το ξύσμα. Αφήνετε να κρυώσει.
Ετοιμάζετε και το Garni Βανίλιας ΓΙΩΤΗΣ, επίσης σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του και το μεταφέρετε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής.
Σπάζετε τα σαβαγιάρ σε κομμάτια μέσα σε ένα μπολ. Ανακατεύετε το γάλα με το λικέρ και τα ραντίζετε.
Μοιράζετε μερικά σαβαγιάρ σε 6 ποτήρια. Από πάνω προσθέτετε λίγο Garni. Συνεχίζετε με μία ακόμη μικρή στρώση από σαβαγιάρ, μία στρώση Άνθος Αραβοσίτου και τελειώνετε με λίγο Garni και επιπλέον ξύσμα λεμονιού.
Αφήνετε τα τράιφλ στο ψυγείο μέχρι να σερβίρετε.

Διαδικασία

Βήμα 1

Ετοιμάζετε το Άνθος Αραβοσίτου Λεμόνι ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία του, προσθέτοντας στο τέλος το χυμό του λεμονιού και το ξύσμα. Αφήνετε να κρυώσει.

Βήμα 2

Ετοιμάζετε και το Garni Βανίλιας ΓΙΩΤΗΣ, επίσης σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του και το μεταφέρετε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής.

Βήμα 3

Σπάζετε τα σαβαγιάρ σε κομμάτια μέσα σε ένα μπολ. Ανακατεύετε το γάλα με το λικέρ και τα ραντίζετε.

Βήμα 4

Μοιράζετε μερικά σαβαγιάρ σε 6 ποτήρια. Από πάνω προσθέτετε λίγο Garni. Συνεχίζετε με μία ακόμη μικρή στρώση από σαβαγιάρ, μία στρώση Άνθος Αραβοσίτου και τελειώνετε με λίγο Garni και επιπλέον ξύσμα λεμονιού.

Βήμα 5

Αφήνετε τα τράιφλ στο ψυγείο μέχρι να σερβίρετε.