TRIGONA
clock icon
1:25'

Τρίγωνα Πανοράματος με κόκκινα φρούτα

Υλικά

    Για τα τρίγωνα

  • 12 φύλλα κρούστας
  • 200γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • Για το σιρόπι

  • 500γρ. ζάχαρη
  • 300ml νερό
  • 100ml γλυκόζη
  • 1 ξύλο κανέλα
  • Για τα κόκκινα φρούτα

  • 60 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 200 γρ. ανάμεικτα κόκκινα φρούτα, κατεψυγμένα (σε μεγάλα σούπερ μάρκετ) ή φρέσκα (σε μεγάλα σούπερ μάρκετ και μανάβικα)
  • Για την κρέμα

  • 700 ml φρέσκο γάλα, πλήρες
  • 300 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 160 γρ. ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 6 κρόκους αυγών
  • 80 γρ. κορνφλάουρ
  • Για το σερβίρισμα

  • διάφορα φρέσκα κόκκινα φρούτα
  • ζάχαρη άχνη

Τα κλασικά τρίγωνα Πανοράματος μας αρέσουν πολύ, αλλά και αυτή η συνταγή με κόκκινα φρούτα κλέβει καρδιές!

Κόκκινα φρούτα: Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τα φρούτα με τη ζάχαρη και τα αφήνουμε να βράσουν ανακατεύοντας τακτικά με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να λιώσουν. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει καλά.
Κρέμα: Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα και την κρέμα γάλακτος και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν βράση. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το κορνφλάουρ, τα αυγά και τους κρόκους. Μόλις ζεσταθεί το μείγμα στην κατσαρόλα, αδειάζουμε το 1/3 από αυτό στο μπολ με το μείγμα των αυγών ανακατεύοντας με αυγοδάρτη.
Επαναφέρουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και αδειάζουμε μέσα το μείγμα του μπολ. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα και μόλις δέσει η κρέμα και κοχλάσει, την αποσύρουμε από τη φωτιά. Την αδειάζουμε σε καθαρό σκεύος και καλύπτουμε την επιφάνειά της με μεμβράνη έτσι ώστε να εφάπτεται και να σχηματιστεί κρούστα. Την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει για περίπου 2 ώρες. Οταν κρυώσει, προσθέτουμε τη σάλτσα κόκκινων φρούτων και ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη να γίνει λεία.
Για τα τρίγωνα: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C στον αέρα. Απλώνουμε τα φύλλα και κόβουμε κατά μήκος σε λωρίδες πλάτους 7-8 εκ. Βουτυρώνουμε, βάζουμε άλλη μία από πάνω και βουτυρώνουμε ξανά. Πιάνουμε την αριστερή γωνία στο κάτω μέρος κάθε λωρίδας και τη διπλώνουμε προς δεξιά, έτσι ώστε να σχηματιστεί ένα τρίγωνο. Συνεχίζουμε να διπλώνουμε μέχρι την άκρη του φύλλου. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν οι λωρίδες. Ψήνουμε τα τρίγωνα στους 170°C για περίπου 15-20 λεπτά, έως ότου ροδίσουν.
Για το σιρόπι: Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι και βράζουμε για 2-3 λεπτά από την ώρα που θα ξεκινήσει ο βρασμός. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη για 5 λεπτά.
Με ένα μυτερό μαχαίρι και με μεγάλη προσοχή ανοίγουμε τα τρίγωνα από τη μία πλευρά δημιουργώντας μια θήκη και τα ρίχνουμε ένα-ένα λίγα δευτερόλεπτα στο σιρόπι. Βγάζουμε με προσοχή και τα ακουμπάμε σε σχάρα να στραγγίξουν. Μεταφέρουμε την κρέμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με στρογγυλό στόμιο και γεμίζουμε τα τρίγωνα. Διακοσμούμε αν θέλουμε με φρέσκα κόκκινα φρούτα και ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.
Φωτογραφία: Studiom.com - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Styling: Κατερίνα Λυκουρέση

Διαδικασία

Βήμα 1

Κόκκινα φρούτα: Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τα φρούτα με τη ζάχαρη και τα αφήνουμε να βράσουν ανακατεύοντας τακτικά με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να λιώσουν. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει καλά.

Βήμα 2

Κρέμα: Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα και την κρέμα γάλακτος και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν βράση. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το κορνφλάουρ, τα αυγά και τους κρόκους. Μόλις ζεσταθεί το μείγμα στην κατσαρόλα, αδειάζουμε το 1/3 από αυτό στο μπολ με το μείγμα των αυγών ανακατεύοντας με αυγοδάρτη.

Βήμα 3

Επαναφέρουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και αδειάζουμε μέσα το μείγμα του μπολ. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα και μόλις δέσει η κρέμα και κοχλάσει, την αποσύρουμε από τη φωτιά. Την αδειάζουμε σε καθαρό σκεύος και καλύπτουμε την επιφάνειά της με μεμβράνη έτσι ώστε να εφάπτεται και να σχηματιστεί κρούστα. Την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει για περίπου 2 ώρες. Οταν κρυώσει, προσθέτουμε τη σάλτσα κόκκινων φρούτων και ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη να γίνει λεία.

Βήμα 4

Για τα τρίγωνα: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C στον αέρα. Απλώνουμε τα φύλλα και κόβουμε κατά μήκος σε λωρίδες πλάτους 7-8 εκ. Βουτυρώνουμε, βάζουμε άλλη μία από πάνω και βουτυρώνουμε ξανά. Πιάνουμε την αριστερή γωνία στο κάτω μέρος κάθε λωρίδας και τη διπλώνουμε προς δεξιά, έτσι ώστε να σχηματιστεί ένα τρίγωνο. Συνεχίζουμε να διπλώνουμε μέχρι την άκρη του φύλλου. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν οι λωρίδες. Ψήνουμε τα τρίγωνα στους 170°C για περίπου 15-20 λεπτά, έως ότου ροδίσουν.

Βήμα 5

Για το σιρόπι: Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι και βράζουμε για 2-3 λεπτά από την ώρα που θα ξεκινήσει ο βρασμός. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη για 5 λεπτά.

Βήμα 6

Με ένα μυτερό μαχαίρι και με μεγάλη προσοχή ανοίγουμε τα τρίγωνα από τη μία πλευρά δημιουργώντας μια θήκη και τα ρίχνουμε ένα-ένα λίγα δευτερόλεπτα στο σιρόπι. Βγάζουμε με προσοχή και τα ακουμπάμε σε σχάρα να στραγγίξουν. Μεταφέρουμε την κρέμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με στρογγυλό στόμιο και γεμίζουμε τα τρίγωνα. Διακοσμούμε αν θέλουμε με φρέσκα κόκκινα φρούτα και ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.

Φωτογραφία: Studiom.com - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Styling: Κατερίνα Λυκουρέση