trixromo gluko sto potiri
clock icon
25'

Τρίχρωμο γλυκό ψυγείου στο ποτήρι

Υλικά

  • 1 φάκελο Τριμμένο Μπισκότο ΓΙΩΤΗΣ
  • 2 κουτ. σούπας Κακάο ΓΙΩΤΗΣ
  • 70γρ. βούτυρο μαλακωμένο πολύ καλά
  • 1 φάκελο Φρουί Ζελέ ΓΙΩΤΗΣ με γεύση Φράουλα
  • 200γρ. φράουλες σε κομματάκια
  • 1 φάκελο Κρέμα Ζαχαροπλαστικής ΓΙΩΤΗΣ με γεύση Βανίλια
  • 400ml γάλα

Δροσερό γλυκάκι που κλείνει ιδανικά κάθε τραπέζι και γιορτινό κάλεσμα. Και επειδή έχει 3 λαχταριστές στρώσεις -με Τριμμένο Μπισκότο, Κρέμα Ζαχαροπλαστικής και Φρουί Ζελέ ΓΙΩΤΗΣ-, θα το σερβίρετε σε διάφανα ποτηράκια, να φαίνονται τα υπέροχα χρώματα του.

Κρατάτε λίγο Τριμμένο Μπισκότο ΓΙΩΤΗΣ στην άκρη και αναμιγνύετε το υπόλοιπο με το βούτυρο και το Κακάο ΓΙΩΤΗΣ, ώστε να φτιάξετε ένα μίγμα σαν βρεγμένη άμμο. Το μοιράζετε σε 8 ποτήρια.
Ετοιμάζετε την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία και αφού κρατήσετε λίγη στην άκρη για το γαρνίρισμα, μοιράζετε την υπόλοιπη πάνω από το μπισκότο. Αφήνετε τα ποτήρια στο ψυγείο.
Ετοιμάζετε το Φρουί Ζελέ ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία και αφήνετε να κρυώσει εκτός ψυγείου.
Βγάζετε τότε τα ποτηράκια από το ψυγείο και μοιράζετε μερικά κομματάκια φράουλας πάνω από την κρέμα. Με ένα κουτάλι απογεμίζετε τα ποτήρια με ζελέ και ξαναβάζετε τα ποτήρια στο ψυγείο να πήξει το ζελέ.
Σερβίρετε βάζοντας από μια κουταλίτσα Κρέμα Ζαχαροπλαστικής ΓΙΩΤΗΣ και λίγο Τριμμένο Μπισκότο σε κάθε ποτήρι.

Διαδικασία

Βήμα 1

Κρατάτε λίγο Τριμμένο Μπισκότο ΓΙΩΤΗΣ στην άκρη και αναμιγνύετε το υπόλοιπο με το βούτυρο και το Κακάο ΓΙΩΤΗΣ, ώστε να φτιάξετε ένα μίγμα σαν βρεγμένη άμμο. Το μοιράζετε σε 8 ποτήρια.

Βήμα 2

Ετοιμάζετε την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία και αφού κρατήσετε λίγη στην άκρη για το γαρνίρισμα, μοιράζετε την υπόλοιπη πάνω από το μπισκότο. Αφήνετε τα ποτήρια στο ψυγείο.

Βήμα 3

Ετοιμάζετε το Φρουί Ζελέ ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία και αφήνετε να κρυώσει εκτός ψυγείου.

Βήμα 4

Βγάζετε τότε τα ποτηράκια από το ψυγείο και μοιράζετε μερικά κομματάκια φράουλας πάνω από την κρέμα. Με ένα κουτάλι απογεμίζετε τα ποτήρια με ζελέ και ξαναβάζετε τα ποτήρια στο ψυγείο να πήξει το ζελέ.

Βήμα 5

Σερβίρετε βάζοντας από μια κουταλίτσα Κρέμα Ζαχαροπλαστικής ΓΙΩΤΗΣ και λίγο Τριμμένο Μπισκότο σε κάθε ποτήρι.