TSIPOYRA GEMISTH
clock icon
45'

Τσιπούρες με γέμιση ψωμιού

Υλικά

  • 4 τσιπούρες από 300γρ. περίπου η καθεμία (ή 1 τσιπούρα 1-1½ κιλό), καθαρισμένες, χωρίς τη ραχοκοκαλιά
  • ½ ποτήρι ελαιόλαδο
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 ποτήρι κρασί λευκό, ξηρό
  • αλάτι, πιπέρι
  • Για τη γέμιση

  • 150γρ. ψωμί μπαγιάτικο
  • 1 ποτήρι γάλα
  • 2 κρεμμύδια μέτρια, ψιλοκομμένα
  • 1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 αβγό

Ένας πολύ νόστιμος και ιδιαίτερος τρόπος για να φτιάξετε τις τρυφερές τσιπούρες. Μια ωραία γέμιση με ψωμί μουσκεμένο σε γάλα και ζυμωμένο με μαϊντανό, κρεμμύδι και αβγό θα κάνει τη διαφορά. Δοκιμάστε την!

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς. Μουλιάζετε το ψωμί στο γάλα και το στύβετε καλά. Το ανακατεύετε με τα 2/3 του μαϊντανού, τα κρεμμύδια και το αβγό. Πλάθετε καλά το μίγμα.
Πλένετε τις τσιπούρες και τις σκουπίζετε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Τις αλατίζετε εσωτερικά και τις γεμίζετε με το μίγμα. Τις δένετε με σπάγκο κουζίνας για να διατηρηθεί το σχήμα τους. Τις βάζετε σε ταψί, τις περιχύνετε με ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνετε, τις πασπαλίζετε με τον υπόλοιπο μαϊντανό και το ξύσμα λεμονιού.
Τις ψήνετε στο φούρνο για 25 λεπτά ή αν είναι μεγάλη η τσιπούρα την ψήνετε για 40 λεπτά. Περιχύνετε με το κρασί στη μέση του ψησίματος. Συνοδεύετε το φαγητό με πατατοσαλάτα και βραστά κολοκυθάκια ή με μπρόκολο βρασμένο, περιχυμένο με λαδολέμονο και καβουρδισμένα κουκουνάρι.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Elena Jeffrey

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς. Μουλιάζετε το ψωμί στο γάλα και το στύβετε καλά. Το ανακατεύετε με τα 2/3 του μαϊντανού, τα κρεμμύδια και το αβγό. Πλάθετε καλά το μίγμα.

Βήμα 2

Πλένετε τις τσιπούρες και τις σκουπίζετε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Τις αλατίζετε εσωτερικά και τις γεμίζετε με το μίγμα. Τις δένετε με σπάγκο κουζίνας για να διατηρηθεί το σχήμα τους. Τις βάζετε σε ταψί, τις περιχύνετε με ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνετε, τις πασπαλίζετε με τον υπόλοιπο μαϊντανό και το ξύσμα λεμονιού.

Βήμα 3

Τις ψήνετε στο φούρνο για 25 λεπτά ή αν είναι μεγάλη η τσιπούρα την ψήνετε για 40 λεπτά. Περιχύνετε με το κρασί στη μέση του ψησίματος. Συνοδεύετε το φαγητό με πατατοσαλάτα και βραστά κολοκυθάκια ή με μπρόκολο βρασμένο, περιχυμένο με λαδολέμονο και καβουρδισμένα κουκουνάρι.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Elena Jeffrey