tyrompalakia stafyli
clock icon
35'

Τυρομπαλάκια με σταφύλια

Υλικά

  • 160γρ. ανθότυρο
  • 200γρ. τυρί κρέμα
  • 450γρ. (περίπου) ρόγες από άσπρα σταφύλια, μικρές και χωρίς κουκούτσια
  • 2 κουτ. σούπας κρασί κόκκινο, γλυκό
  • 1 κουτ. γλυκού δυόσμο ψιλοκομμένο ή λουίζα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1½ φλιτζάνι φουντούκια καβουρδισμένα και χονδροτριμμένα

Μέσα σε κάθε τυρένιο μπαλάκι κρύβεται μια ρόγα από σταφύλι. Μπορείτε να το σερβίρετε ως ορεκτικό πάνω σε κρακεράκια σε ένα πάρτι.

Αναμιγνύετε τα τυριά, το κρασί, το δυόσμο και το αλάτι μέχρι να πάρετε ένα συμπαγές μίγμα.
Πλάθετε μπαλάκια διαμέτρου 3 εκ. και ανοίγετε μια λακκουβίτσα στο κέντρο της καθεμιάς. Βάζετε από μια ρόγα σταφυλιού στην κάθε λακκουβίτσα και ύστερα την κλείνετε με το μίγμα.
Απλώνετε το καβουρδισμένο φουντούκι σε λαδόκολλα και κυλάτε πάνω της τα μπαλάκια έτσι ώστε να καλυφθούν παντού με το φουντούκι.
Τοποθετείτε τα μπαλάκια σε πιατέλα και τα αφήνετε στο ψυγείο να σφίξουν. Τα σερβίρετε στο τραπέζι ως επιδόρπιο συνοδεύοντας με μέλι ή με άλλα φρούτα της επιλογής σας.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Διαδικασία

Βήμα 1

Αναμιγνύετε τα τυριά, το κρασί, το δυόσμο και το αλάτι μέχρι να πάρετε ένα συμπαγές μίγμα.

Βήμα 2

Πλάθετε μπαλάκια διαμέτρου 3 εκ. και ανοίγετε μια λακκουβίτσα στο κέντρο της καθεμιάς. Βάζετε από μια ρόγα σταφυλιού στην κάθε λακκουβίτσα και ύστερα την κλείνετε με το μίγμα.

Βήμα 3

Απλώνετε το καβουρδισμένο φουντούκι σε λαδόκολλα και κυλάτε πάνω της τα μπαλάκια έτσι ώστε να καλυφθούν παντού με το φουντούκι.

Βήμα 4

Τοποθετείτε τα μπαλάκια σε πιατέλα και τα αφήνετε στο ψυγείο να σφίξουν. Τα σερβίρετε στο τραπέζι ως επιδόρπιο συνοδεύοντας με μέλι ή με άλλα φρούτα της επιλογής σας.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb