igro keik sokolata xron
clock icon
35'

Υγρό κέικ σοκολάτας

Υλικά

  • 180γρ. μαύρη σοκολάτα
  • 120γρ. βούτυρο 82%
  • 5 αβγά
  • 60γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 50γρ. πούδρα αμυγδάλου
  • 50γρ. αλεύρι μαλακό
  • ξύσμα από 2 μανταρίνια

Βήμα βήμα η ιστορία ενός λαχταριστού σοκολατένιου κέικ που θα ήθελε να είναι και σουφλέ…

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170ºC. Λιώνετε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε μπεν-μαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων. Στο μεταξύ χτυπάτε τα αβγά με τη ζάχαρη στο μίξερ με το σύρμα στη μεσαία ταχύτητα μέχρι το μίγμα να διογκωθεί. Σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ και ρίχνετε τη λιωμένη σοκολάτα με το βούτυρο σταδιακά ανακατεύοντας με μαρίζ μέχρι να ενσωματωθεί στο μίγμα με τα αβγά. Στη συνέχεια προσθέτετε σιγά σιγά το αλεύρι με την πούδρα αμυγδάλου και το ξύσμα μανταρινιού και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι τα υλικά να ομογενοποιηθούν.
Βουτυρώνετε και αλευρώνετε μια στρογγυλή φόρμα του κέικ διαμέτρου 20εκ. και ρίχνετε σε αυτή το μίγμα για το κέικ. Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20-25 λεπτά.
Φωτογραφία-Food Styling: Αντωνία Κατή

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170ºC. Λιώνετε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε μπεν-μαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων. Στο μεταξύ χτυπάτε τα αβγά με τη ζάχαρη στο μίξερ με το σύρμα στη μεσαία ταχύτητα μέχρι το μίγμα να διογκωθεί. Σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ και ρίχνετε τη λιωμένη σοκολάτα με το βούτυρο σταδιακά ανακατεύοντας με μαρίζ μέχρι να ενσωματωθεί στο μίγμα με τα αβγά. Στη συνέχεια προσθέτετε σιγά σιγά το αλεύρι με την πούδρα αμυγδάλου και το ξύσμα μανταρινιού και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι τα υλικά να ομογενοποιηθούν.

Βήμα 2

Βουτυρώνετε και αλευρώνετε μια στρογγυλή φόρμα του κέικ διαμέτρου 20εκ. και ρίχνετε σε αυτή το μίγμα για το κέικ. Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20-25 λεπτά.

Φωτογραφία-Food Styling: Αντωνία Κατή