ANOIGMA-fasolakia-me-boukitses-kotopou
clock icon
55'

Φασολάκια πλατιά με μπουκίτσες κοτόπουλου και πατάτες

Υλικά

  • 1 κιλό στήθος κοτόπουλου φιλέτο, σε κύβους
  • 1 συσκευασία Φασολάκια Πλατιά ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ (450γρ.)
  • 500γρ. πατατούλες στρογγυλές
  • ¾ φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι Κρεμμύδι ψιλοκομμένο ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ
  • 1 συσκευασία Ντομάτα στον τρίφτη ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ (500γρ.)
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 4 κόκκους μπαχάρι
  • 4 κουτ. σούπας Μαϊντανό ψιλοκομμένο ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ
  • αλάτι, πιπέρι

Τα φασολάκια είναι “φορτωμένα” με θρεπτικά συστατικά. Είναι εξαιρετική πηγή βιταμίνης C, βιταμίνης Α, φυτικών ινών και σιδήρου και πολλών ακόμα. Περιέχει επίσης βιταμίνη Κ που είναι αναγκαία για τη διατήρηση της κατάλληλης πυκνότητας των οστών και την πήξη του αίματος.

Ζεσταίνετε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρετε τις μπουκίτσες του κοτόπουλου μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές. Προσθέτετε το Κρεμμύδι και σοτάρετε για λίγο ακόμα.
Αλατοπιπερώνετε ανάλογα και ρίχνετε τη μισή ποσότητα της Ντομάτας. Προσθέτετε τη δάφνη και το μπαχάρι και όσο νερό χρειάζεται για να σκεπαστεί καλά το κρέας. Μόλις πάρει βράση το φαγητό, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο.
Στη συνέχεια αφαιρείτε και πετάτε τη δάφνη και το μπαχάρι από την κατσαρόλα και προσθέτετε τα Φασολάκια, τις πατάτες, την υπόλοιπη Ντομάτα, το ελαιόλαδο, τον Μαϊντανό και αλατοπιπερώνετε ανάλογα.
Μόλις πάρει βράση το φαγητό, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε μέχρι να μαγειρευτούν καλά τα Φασολάκια και να δέσει η σάλτσα.
Αφήνετε το φαγητό να σταθεί για 30 λεπτά πριν σερβίρετε.

Διαδικασία

Βήμα 1

Ζεσταίνετε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρετε τις μπουκίτσες του κοτόπουλου μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές. Προσθέτετε το Κρεμμύδι και σοτάρετε για λίγο ακόμα.

Βήμα 2

Αλατοπιπερώνετε ανάλογα και ρίχνετε τη μισή ποσότητα της Ντομάτας. Προσθέτετε τη δάφνη και το μπαχάρι και όσο νερό χρειάζεται για να σκεπαστεί καλά το κρέας. Μόλις πάρει βράση το φαγητό, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο.

Βήμα 3

Στη συνέχεια αφαιρείτε και πετάτε τη δάφνη και το μπαχάρι από την κατσαρόλα και προσθέτετε τα Φασολάκια, τις πατάτες, την υπόλοιπη Ντομάτα, το ελαιόλαδο, τον Μαϊντανό και αλατοπιπερώνετε ανάλογα.

Βήμα 4

Μόλις πάρει βράση το φαγητό, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε μέχρι να μαγειρευτούν καλά τα Φασολάκια και να δέσει η σάλτσα.

Βήμα 5

Αφήνετε το φαγητό να σταθεί για 30 λεπτά πριν σερβίρετε.