FASOYLOSALATA
clock icon
60'

Φασουλοσαλάτα με τρία είδη φασολιών

Υλικά

    Για τη σαλάτα

  • 100γρ. φασόλια χάντρες
  • 1 κονσέρβα φασόλια κόκκινα (430γρ.), στραγγισμένα
  • 100γρ. φασόλια άσπρα, ψιλά
  • 1 κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά μικρή πράσινη, ψιλοκομμένη
  • ½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπα δυόσμο ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
  • 1 φλιτζάνι καλαμπόκι κατεψυγμένο (σπυριά)
  • ελιές θρούμπες για το γαρνίρισμα
  • αλάτι, πιπέρι
  • Για το λαδολέμονο

  • 2/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • χυμό από 1 λεμόνι

Tips

  • Για ακόμη πιο δροσερή γεύση προσθέστε στη σαλάτα σας 10 ντοματίνια κομμένα στη μέση ή 1 μεγάλη ντομάτα, αποφλοιωμένη και κομμένη σε κύβους.

Φτιάξτε αυτή τη χορταστική σαλάτα με 3 είδη φασολιών, εμπλουτίστε τη γεύση τους με καλαμπόκι, κρεμμύδι, μαϊντανό και δυόσμο και απολαύστε τη δροσερή ή χλιαρή, σκέτη σαν κυρίως πιάτο ή σαν συνοδευτικό ψητών κρεατικών.

Μουλιάζετε αποβραδίς τα λευκά φασόλια και τις χάντρες και την επόμενη μέρα τα βράζετε (καλύτερα σε δύο ξεχωριστά κατσαρολάκια) μέχρι να μαλακώσουν. Βράζετε ελαφρά και το καλαμπόκι.
Ανακατεύετε όλα τα υλικά της σαλάτας σε μεγάλο μπολ.
Χτυπάτε το λάδι και το λεμόνι και περιχύνετε τη σαλάτα. Ανακατεύετε καλά και γαρνίρετε με τις ελιές.
Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Αντωνία Κατή

Διαδικασία

Βήμα 1

Μουλιάζετε αποβραδίς τα λευκά φασόλια και τις χάντρες και την επόμενη μέρα τα βράζετε (καλύτερα σε δύο ξεχωριστά κατσαρολάκια) μέχρι να μαλακώσουν. Βράζετε ελαφρά και το καλαμπόκι.

Βήμα 2

Ανακατεύετε όλα τα υλικά της σαλάτας σε μεγάλο μπολ.

Βήμα 3

Χτυπάτε το λάδι και το λεμόνι και περιχύνετε τη σαλάτα. Ανακατεύετε καλά και γαρνίρετε με τις ελιές.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Αντωνία Κατή