psaronefri-k-saltsa-vissino-IMG_0128
clock icon
30'

Χοιρινά φιλετάκια με βύσσινο

Υλικά

  • 500γρ. χοιρινά φιλετάκια ψαρονέφρι
  • 60ml ελαιόλαδο
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί ξηρό
  • 1 φλιτζάνι βύσσινο κομπόστα ή φρέσκα χωρίς κουκούτσι
  • 2 κουτ. σούπας μέλι
  • 1 κουτ. σούπας θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • σουσάμι λευκό καβουρδισμένο για το σερβίρισμα
  • αλάτι, πιπέρι

Tips

  • Aν και το χοιρινό είναι από τα κρέατα που πρέπει να ψηθεί καλά για να φαγωθεί, τα φιλετάκια γίνονται αμέσως, γιατί είναι λεπτά και τρυφερά, και στην περίπτωση που μαγειρευτούν πολύ μπορεί να έχετε το αντίθετο αποτέλεσμα.
  • Μπορείτε να ετοιμάσετε το πιάτο αυτό και με κεράσια όταν θα είναι η εποχή τους.

Ένα πιάτο με ξεχωριστή γεύση που θα συνοδεύσετε ιδανικά με πουρέ πατάτας, ρύζι ή μια δροσερή πράσινη σαλάτα.

Για το χοιρινό: Ζεσταίνετε τη μισή ποσότητα του λαδιού σε ένα τηγάνι, προσθέτετε τα φιλετάκια, πασπαλίζετε με αλάτι, πιπέρι και σοτάρετε για λίγα λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές.
Για τη σάλτσα: Ζεσταίνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, προσθέτετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και σοτάρετε για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαραθούν. Σβήνετε με το κρασί και το αφήνετε να εξατμιστεί για 1 λεπτό. Προσθέτετε το βύσσινο, το μέλι, αλάτι, πιπέρι, το θυμάρι και τα αφήνετε σε χαμηλή φωτιά για 5-6 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να δένει η σάλτσα. Βάζετε τα σοταρισμένα φιλετάκια μέσα στη σάλτσα και τα αφήνετε όλα μαζί σε μέτρια φωτιά για άλλα 5-6 λεπτά, μέχρι να γίνουν τα φιλετάκια και να δέσει η σάλτσα. Σερβίρετε τα φιλετάκια αμέσως, πασπαλισμένα με σουσάμι. Συνοδεύετε με πουρέ πατάτας, ρύζι ή πράσινη σαλάτα.

Διαδικασία

Βήμα 1

Για το χοιρινό: Ζεσταίνετε τη μισή ποσότητα του λαδιού σε ένα τηγάνι, προσθέτετε τα φιλετάκια, πασπαλίζετε με αλάτι, πιπέρι και σοτάρετε για λίγα λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές.

Βήμα 2

Για τη σάλτσα: Ζεσταίνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, προσθέτετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και σοτάρετε για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαραθούν. Σβήνετε με το κρασί και το αφήνετε να εξατμιστεί για 1 λεπτό. Προσθέτετε το βύσσινο, το μέλι, αλάτι, πιπέρι, το θυμάρι και τα αφήνετε σε χαμηλή φωτιά για 5-6 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να δένει η σάλτσα. Βάζετε τα σοταρισμένα φιλετάκια μέσα στη σάλτσα και τα αφήνετε όλα μαζί σε μέτρια φωτιά για άλλα 5-6 λεπτά, μέχρι να γίνουν τα φιλετάκια και να δέσει η σάλτσα. Σερβίρετε τα φιλετάκια αμέσως, πασπαλισμένα με σουσάμι. Συνοδεύετε με πουρέ πατάτας, ρύζι ή πράσινη σαλάτα.