clock icon
25'

Φράουλες σε σιρόπι με μους τυριού

Υλικά

    Για τις φράουλες

  • 1 κιλό φράουλες κομμένες τη μέση ή στα 4, ανάλογα με το μέγεθος
  • 250γρ. ζάχαρη
  • 250γρ. νερό
  • 1 αστεροειδή γλυκάνισο
  • ½ κουτ. σούπας μαραθόσπορο σπασμένο
  • Για τη μους τυριού

  • 250γρ. Arla Φρέσκο Τυρί Κρέμα
  • 1½ κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 50γρ. ζάχαρη άχνη
  • 200γρ. Arla Κρέμα Γάλακτος 36%
  • Για το σερβίρισμα

  • λίγα φιστίκια Αιγίνης καβουρδισμένα και χοντροκομμένα
  • κορυφές δυόσμου

Tips

  • Το καλοκαίρι που υπάρχουν περισσότερα φρούτα, μπορείτε να αντικαταστήσετε τις φράουλες με άλλο φρούτο της επιλογής σας ή μιξ φρούτων.

Ένα αλάφρο, φρουτένιο επιδόρπιο που ταιριάζει πολύ στα ανοιξιάτικα τραπέζια. Η πλούσια μους τυριού κάνει τη γευστική διαφορά.

Για τις φράουλες: Βάζετε σε μία κατσαρόλα τη ζάχαρη με το νερό και τα αρωματικά και τα αφήνετε να βράσουν για 5 λεπτά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Αφήνετε το σιρόπι να κρυώσει καλά.
Για τη μους τυριού: Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος, το τυρί κρέμα, τη βανίλια και τη ζάχαρη και ανακατεύετε να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να κάνει η μους κορυφές. Βάζετε τη μους στο ψυγείο για 1 ώρα.
Μοιράζετε τις φράουλες σε μπολ ή ποτήρια, περιχύνετε το κάθε ποτήρι με 4 κουτ. σούπας περίπου από το σιρόπι τους και από πάνω μοιράζετε από 1 γεμάτη κουταλιά από τη μους τυριού. Πασπαλίζετε με φιστίκι, τοποθετείτε από μία κορυφή δυόσμου στο καθένα και σερβίρετε αμέσως.

Διαδικασία

Βήμα 1

Για τις φράουλες: Βάζετε σε μία κατσαρόλα τη ζάχαρη με το νερό και τα αρωματικά και τα αφήνετε να βράσουν για 5 λεπτά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Αφήνετε το σιρόπι να κρυώσει καλά.

Βήμα 2

Για τη μους τυριού: Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος, το τυρί κρέμα, τη βανίλια και τη ζάχαρη και ανακατεύετε να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να κάνει η μους κορυφές. Βάζετε τη μους στο ψυγείο για 1 ώρα.

Βήμα 3

Μοιράζετε τις φράουλες σε μπολ ή ποτήρια, περιχύνετε το κάθε ποτήρι με 4 κουτ. σούπας περίπου από το σιρόπι τους και από πάνω μοιράζετε από 1 γεμάτη κουταλιά από τη μους τυριού. Πασπαλίζετε με φιστίκι, τοποθετείτε από μία κορυφή δυόσμου στο καθένα και σερβίρετε αμέσως.