fterouges kotopoulou
clock icon
2:30'

Φτερούγες κοτόπουλου με εξωτική μαρινάδα

Υλικά

  • 20 φτερούγες
  • Για τη μαρινάδα

  • 1 λεμονγκρας καθαρισμένο από το εξωτερικό σκληρό μέρος, σε κομμάτια
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζανάκι του καφέ σόγια σος
  • 1 πιπερίτσα τσίλι, ψιλοκομμένη
  • 1 κουτ. σούπας τζίντζερ, ξυσμένο στον τρίφτη
  • 3-4 κουτ. σούπας ζάχαρη μαύρη
  • 1 κουτ. γλυκού μέλι
  • ½ κουτ. γλυκού κόλιανδρο, χοντροκοπανισμένο
  • 2-3 κουτ. σούπας συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
  • 2-3 κουτ. σούπας αραβοσιτέλαιο
  • ξύσμα και χυμό από 2 λάιμ
  • λάιμ και κόλιανδρο ψιλοκομμένο για το σερβίρισμα

Οι ταπεινές και πάμφτηνες φτερούγες του κοτόπουλου παίρνουν πρώτα το εξωτικό μπανάκι τους σε γλύκοπικάντικη μαρινάδα πριν περάσουν από τη σχάρα και γίνονται ένα ορεκτικό να γλύφεις τα δάχτυλά σου…

Πολτοποιείτε στο μπλέντερ όλα τα υλικά της μαρινάδας μέχρι να γίνουν ομοιογενές μίγμα και βάζετε τις φτερούγες σε ένα μπολ πλαστικό. Ρίχνετε από πάνω το μίγμα της μαρινάδας και ανακατεύετε να πάει παντού. Σκεπάζετε και αφήνετε τις φτερούγες δυο ώρες στο ψυγείο να μαριναριστούν.
Τις περνάτε ανά 3 σε μεταλλικές σουβλίτσες και τις ψήνετε στο γκριλ ή στο μπάρμπεκιου γυρίζοντάς τις συχνά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Συνοδεύετε με βραστοτηγανητές πατάτες και σαλάτα ή άλλη γαρνιτούρα της επιλογής σας.

Διαδικασία

Βήμα 1

Πολτοποιείτε στο μπλέντερ όλα τα υλικά της μαρινάδας μέχρι να γίνουν ομοιογενές μίγμα και βάζετε τις φτερούγες σε ένα μπολ πλαστικό. Ρίχνετε από πάνω το μίγμα της μαρινάδας και ανακατεύετε να πάει παντού. Σκεπάζετε και αφήνετε τις φτερούγες δυο ώρες στο ψυγείο να μαριναριστούν.

Βήμα 2

Τις περνάτε ανά 3 σε μεταλλικές σουβλίτσες και τις ψήνετε στο γκριλ ή στο μπάρμπεκιου γυρίζοντάς τις συχνά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Συνοδεύετε με βραστοτηγανητές πατάτες και σαλάτα ή άλλη γαρνιτούρα της επιλογής σας.