folies-raditsio
clock icon
1:5'

Φωλιές από ραντίτσιο με πουρέ φασολιών, σχοινόπρασο και αβγοτάραχο

Υλικά

  • 1 σαλάτα ραντίτσιο
  • 250γρ. φασόλια λευκά
  • 1 κουτ. σούπας σχοινόπρασο ψιλοκομμένο με το ψαλίδι
  • 2 κρεμμύδια
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • ξύσμα από ½ πορτοκάλι
  • μερικές φετούλες αβγοτάραχο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Τα όσπρια σε έναν διαφορετικό ρόλο, πιο φινετσάτο. Ορεκτικό κομμένο και ραμμένο στα μέτρα ενός επίσημου καλέσματος.

Μουλιάζετε τα φασόλια αποβραδίς σε κρύο νερό. Την άλλη μέρα τα στραγγίζετε και τα βράζετε με φρέσκο νερό για 50 λεπτά περίπου, μαζί με το ένα κρεμμύδι και το φύλλο δάφνης μέχρι να μαλακώσουν. Λίγο πριν βράσουν εντελώς προσθέτετε αλάτι και πιπέρι.
Σουρώνετε τα φασόλια και πετάτε το βρασμένο κρεμμύδι. Πολτοποιείτε τα φασόλια στο μπλέντερ ή στο μύλο των λαχανικών μαζί με το δεύτερο κρεμμύδι το οποίο έχετε ψιλοκόψει.
Αναμιγνύετε τον πουρέ των φασολιών με τέσσερις κουταλιές σούπας ελαιόλαδο, προσθέτετε λίγο σχοινόπρασο, το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύετε.
Αλατίζετε τα φύλλα του ραντίτσιο, τα γεμίζετε με τον πουρέ των φασολιών και γαρνίρετε με φετούλες αβγοτάραχου.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb

Διαδικασία

Βήμα 1

Μουλιάζετε τα φασόλια αποβραδίς σε κρύο νερό. Την άλλη μέρα τα στραγγίζετε και τα βράζετε με φρέσκο νερό για 50 λεπτά περίπου, μαζί με το ένα κρεμμύδι και το φύλλο δάφνης μέχρι να μαλακώσουν. Λίγο πριν βράσουν εντελώς προσθέτετε αλάτι και πιπέρι.

Βήμα 2

Σουρώνετε τα φασόλια και πετάτε το βρασμένο κρεμμύδι. Πολτοποιείτε τα φασόλια στο μπλέντερ ή στο μύλο των λαχανικών μαζί με το δεύτερο κρεμμύδι το οποίο έχετε ψιλοκόψει.

Βήμα 3

Αναμιγνύετε τον πουρέ των φασολιών με τέσσερις κουταλιές σούπας ελαιόλαδο, προσθέτετε λίγο σχοινόπρασο, το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύετε.

Βήμα 4

Αλατίζετε τα φύλλα του ραντίτσιο, τα γεμίζετε με τον πουρέ των φασολιών και γαρνίρετε με φετούλες αβγοτάραχου.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb