mprizola
clock icon
20'

Χοιρινές μπριζόλες ψητές με γλυκόξινη μαρινάδα

Υλικά

  • 4 μπριζόλες χοιρινές
  • Για τη μαρινάδα:

  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας ξίδι
  • ¼ φλιτζανιού σάλτσα σόγιας
  • 8 κουτ. σούπας μαρμελάδα βερίκοκο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • πιπέρι

Αυτές οι μπριζόλες με γλυκόξινη μαρινάδα θα γίνουν η αγαπημένη σας επιλογή για BBQ παρέα με φίλους.

Ανακατεύετε τα υλικά της μαρινάδας σε γυάλινο σκεύος και βυθίζετε μέσα τις μπριζόλες. Αφήνετε να μαριναριστούν για 3 ώρες περίπου. Ενδιάμεσα τις ανακατεύετε δύο τρεις φορές με ξύλινη κουτάλα.
Στη συνέχεια βγάζετε τις μπριζόλες από τη μαρινάδα τους και τις ψήνετε σε καυτή σχάρα, στα κάρβουνα ή στο γκριλ. Όσο ψήνονται τις αλείφετε μία δύο φορές με τη μαρινάδα. Προσοχή, δεν τις αλατίζετε γιατί η σόγια είναι αρκετά αλμυρή. Μόνο στο τέλος τις πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Τις συνοδεύετε με ένα chutney φρούτων της επιλογής σας.
Φωτογραφίες: Κων/νος Καφίρης - Food styling: Αντωνία Κάτη

Διαδικασία

Βήμα 1

Ανακατεύετε τα υλικά της μαρινάδας σε γυάλινο σκεύος και βυθίζετε μέσα τις μπριζόλες. Αφήνετε να μαριναριστούν για 3 ώρες περίπου. Ενδιάμεσα τις ανακατεύετε δύο τρεις φορές με ξύλινη κουτάλα.

Βήμα 2

Στη συνέχεια βγάζετε τις μπριζόλες από τη μαρινάδα τους και τις ψήνετε σε καυτή σχάρα, στα κάρβουνα ή στο γκριλ. Όσο ψήνονται τις αλείφετε μία δύο φορές με τη μαρινάδα. Προσοχή, δεν τις αλατίζετε γιατί η σόγια είναι αρκετά αλμυρή. Μόνο στο τέλος τις πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Βήμα 3

Τις συνοδεύετε με ένα chutney φρούτων της επιλογής σας.

Βήμα 4

Φωτογραφίες: Κων/νος Καφίρης - Food styling: Αντωνία Κάτη