Αυτές οι μπριζόλες με γλυκόξινη μαρινάδα θα γίνουν η αγαπημένη σας επιλογή για BBQ παρέα με φίλους.
Ανακατεύετε τα υλικά της μαρινάδας σε γυάλινο σκεύος και βυθίζετε μέσα τις μπριζόλες. Αφήνετε να μαριναριστούν για 3 ώρες περίπου. Ενδιάμεσα τις ανακατεύετε δύο τρεις φορές με ξύλινη κουτάλα.
Στη συνέχεια βγάζετε τις μπριζόλες από τη μαρινάδα τους και τις ψήνετε σε καυτή σχάρα, στα κάρβουνα ή στο γκριλ. Όσο ψήνονται τις αλείφετε μία δύο φορές με τη μαρινάδα. Προσοχή, δεν τις αλατίζετε γιατί η σόγια είναι αρκετά αλμυρή. Μόνο στο τέλος τις πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Τις συνοδεύετε με ένα chutney φρούτων της επιλογής σας.
Φωτογραφίες: Κων/νος Καφίρης - Food styling: Αντωνία Κάτη
Διαδικασία
Βήμα 1
Ανακατεύετε τα υλικά της μαρινάδας σε γυάλινο σκεύος και βυθίζετε μέσα τις μπριζόλες. Αφήνετε να μαριναριστούν για 3 ώρες περίπου. Ενδιάμεσα τις ανακατεύετε δύο τρεις φορές με ξύλινη κουτάλα.
Βήμα 2
Στη συνέχεια βγάζετε τις μπριζόλες από τη μαρινάδα τους και τις ψήνετε σε καυτή σχάρα, στα κάρβουνα ή στο γκριλ. Όσο ψήνονται τις αλείφετε μία δύο φορές με τη μαρινάδα. Προσοχή, δεν τις αλατίζετε γιατί η σόγια είναι αρκετά αλμυρή. Μόνο στο τέλος τις πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Βήμα 3
Τις συνοδεύετε με ένα chutney φρούτων της επιλογής σας.
Βήμα 4
Φωτογραφίες: Κων/νος Καφίρης - Food styling: Αντωνία Κάτη