XOIRINO-PRASOSELINO
clock icon
1:30'

Χοιρινό με σελινόριζα αβγολέμονο

Υλικά

  • 1½ κιλό χοιρινή σπάλα, σε μπουκίτσες
  • 2 μεγάλες σελινόριζες, καλά καθαρισμένες
  • 3 καρότα καθαρισμένα, σε ροδέλες
  • 3 πράσα καθαρισμένα, μόνο το άσπρο μέρος τους
  • 1 φλιτζάνι άνηθο
  • 1 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Ένα νόστιμο κρεατοφαγικό πιάτο που ταιριάζει ιδανικά στο καθημερινό τραπέζι.

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε απαλά τις μπουκίτσες της σπάλας μέχρι να ροδίσουν.
Ρίχνετε μέσα το πράσο κομμένο σε ροδέλες και συνεχίζετε το σοτάρισμα.
Προσθέτετε δυόμισι νεροπότηρα νερό, αλατοπιπερώνετε και μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
Προσθέτετε τη σελινόριζα κομμένη σε μέτρια κομμάτια και τις ροδέλες του καρότου. Συνεχίζετε το μαγείρεμα για 20 λεπτά περίπου. Πασπαλίζετε με τον άνηθο και αβγοκόβετε σύμφωνα με τις αρχικές οδηγίες. Σερβίρετε αμέσως.
Φωτογραφία – Food styling: Αντωνία Κάτη

Διαδικασία

Βήμα 1

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε απαλά τις μπουκίτσες της σπάλας μέχρι να ροδίσουν.

Βήμα 2

Ρίχνετε μέσα το πράσο κομμένο σε ροδέλες και συνεχίζετε το σοτάρισμα.

Βήμα 3

Προσθέτετε δυόμισι νεροπότηρα νερό, αλατοπιπερώνετε και μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει το κρέας.

Βήμα 4

Προσθέτετε τη σελινόριζα κομμένη σε μέτρια κομμάτια και τις ροδέλες του καρότου. Συνεχίζετε το μαγείρεμα για 20 λεπτά περίπου. Πασπαλίζετε με τον άνηθο και αβγοκόβετε σύμφωνα με τις αρχικές οδηγίες. Σερβίρετε αμέσως.

Φωτογραφία – Food styling: Αντωνία Κάτη