xoirino fileto me xourmades
clock icon
40'

Χοιρινό φιλέτο με χουρμάδες και σάλτσα τσαγιού

Υλικά

  • 500γρ. ψαρονέφρι κομμένο σε ίσες μερίδες
  • 16 χουρμάδες χωρίς κουκούτσι
  • 2/3 φλιτζανιού τσάι πράσινο, ζεστό
  • 2/3 φλιτζανιού ζωμό κρέατος
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 16 μικρά καροτάκια (baby carrots)
  • 1 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Το ψαρονέφρι “παντρεύεται” με χουρμάδες και εμπλουτίζεται με σάλτσα τσαγιού δημιουργώντας ένα νόστιμο πιάτο, που θα ετοιμάσετε γρήγορα και θα κλέψει τις εντυπώσεις με τη γεύση του.

Αλατοπιπερώνετε τα φιλέτα και τα σοτάρετε σε τηγάνι με το ελαιόλαδο για 4-5 λεπτά, γυρίζοντάς τα όποτε είναι απαραίτητο. Αποσύρετε τα φιλέτα από το τηγάνι και τα κρατάτε ζεστά.
Σε μια κατσαρόλα βράζετε το τσάι και το ζωμό κρέατος μαζί, μέχρι να ελαττωθεί η ποσότητά τους στο ένα τέταρτο.
Ρίχνετε για 3 λεπτά τα καρότα και τους χουρμάδες σε αλατισμένο νερό που βράζει. Τα αφαιρείτε και τα στεγνώνετε σε χαρτί κουζίνας.
Τοποθετείτε στο πιάτο το φιλέτο και γαρνίρετε με τους χουρμάδες και τα καρότα. Προσθέτετε τη σάλτσα και ραντίζετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Έλενα Jeffrey

Διαδικασία

Βήμα 1

Αλατοπιπερώνετε τα φιλέτα και τα σοτάρετε σε τηγάνι με το ελαιόλαδο για 4-5 λεπτά, γυρίζοντάς τα όποτε είναι απαραίτητο. Αποσύρετε τα φιλέτα από το τηγάνι και τα κρατάτε ζεστά.

Βήμα 2

Σε μια κατσαρόλα βράζετε το τσάι και το ζωμό κρέατος μαζί, μέχρι να ελαττωθεί η ποσότητά τους στο ένα τέταρτο.

Βήμα 3

Ρίχνετε για 3 λεπτά τα καρότα και τους χουρμάδες σε αλατισμένο νερό που βράζει. Τα αφαιρείτε και τα στεγνώνετε σε χαρτί κουζίνας.

Βήμα 4

Τοποθετείτε στο πιάτο το φιλέτο και γαρνίρετε με τους χουρμάδες και τα καρότα. Προσθέτετε τη σάλτσα και ραντίζετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Έλενα Jeffrey