mous
clock icon
30'

Χριστουγεννιάτικη μους με ρούμι και πορτοκάλι

Υλικά

  • 200γρ. Kουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ, σπασμένη σε κομματάκια
  • 150ml κρέμα γάλακτος
  • 1 φάκελος (100 γρ.) Garni Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ
  • 200ml γάλα για το Garni
  • 2 κουτ. σούπας μαύρο ρούμι
  • ξύσμα από μισό πορτοκάλι

Tips

  • Μπορείτε επίσης να βάλετε το μπολ με τη μους στο ψυγείο και αφού η μους σφίξει, να τη μεταφέρετε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και ύστερα να τη μοιράσετε σε ποτήρια.

Αυτή η μους σοκολάτας πέρα από πεντανόστιμη, είναι και πανεύκολη στην προετοιμασία χάρη στο Garni ΓΙΩΤΗΣ που γλυτώνει τις νοικοκυρές από τη χρονοβόρα διαδικασία προετοιμασίας της σαντιγί.

Βάζετε τα κομματάκια της Kουβερτούρας ΓΙΩΤΗΣ σε ένα μπολ. Βάζετε την κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι να πάρει βράση.
Μόλις η κρέμα βράσει, την κατεβάζετε από τη φωτιά και περιχύνετε με αυτή τη σοκολάτα στο μπολ, ανακατεύοντας καλά για να ομογενοποιηθούν τα δυο υλικά.
Ετοιμάζετε το Garni Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία. Ανακατεύετε με το μείγμα της σοκολάτας.
Προσθέτετε το ρούμι και το ξύσμα πορτοκαλιού και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι το μείγμα σας να γίνει ομοιογενές. Σε αυτή τη φάση η μους είναι αραιή, οπότε θα τη μοιράσετε σε ποτηράκια και θα τη βάλετε στο ψυγείο για να πήξει. Προσθέτετε τη γαρνιτούρα της επιλογής σας και σερβίρετε.

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζετε τα κομματάκια της Kουβερτούρας ΓΙΩΤΗΣ σε ένα μπολ. Βάζετε την κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι να πάρει βράση.

Βήμα 2

Μόλις η κρέμα βράσει, την κατεβάζετε από τη φωτιά και περιχύνετε με αυτή τη σοκολάτα στο μπολ, ανακατεύοντας καλά για να ομογενοποιηθούν τα δυο υλικά.

Βήμα 3

Ετοιμάζετε το Garni Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία. Ανακατεύετε με το μείγμα της σοκολάτας.

Βήμα 4

Προσθέτετε το ρούμι και το ξύσμα πορτοκαλιού και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι το μείγμα σας να γίνει ομοιογενές. Σε αυτή τη φάση η μους είναι αραιή, οπότε θα τη μοιράσετε σε ποτηράκια και θα τη βάλετε στο ψυγείο για να πήξει. Προσθέτετε τη γαρνιτούρα της επιλογής σας και σερβίρετε.