OliveMagazine

Τάρτα με πατάτες, μπλε τυρί και καρύδια

Τάρτα με πατάτες, μπλε τυρί και καρύδια

Μερίδες:6-8
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:40'
Έτοιμο σε:60'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 φύλλο ζύμης κουρού
  • 3 πατάτες, σε λεπτές φέτες
  • 300γρ. τυρί κρέμα
  • 100γρ. blue cheese
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • λίγο μαϊντανό ή σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
  • 3 κουτ. σούπας καρύδια κοπανισμένα
  • 1 αβγό
  • λίγο σουσάμι
  • λίγο κεφαλοτύρι τριμμένο
  • λίγο βούτυρο για το ταψί
  • λίγο ελαιόλαδο για το τηγάνι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βράζετε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό να μαλακώσουν λίγο. Τις στραγγίζετε και τις αφήνετε στην άκρη.

Βουτυρώνετε ένα μακρόστενο ταψάκι και απλώνετε μέσα τη ζύμη αφήνοντας να εξέχει από τριγύρω. Ανακατεύετε το τυρί κρέμα μαζί με το blue cheese και το στρώνετε στον πάτο της τάρτας. Ύστερα τοποθετείτε τις ροδέλες της πατάτας σε σειρές κατά μήκος της τάρτας μισοσκεπάζοντας η μια την άλλη σαν λέπια. Αλατοπιπερώνετε.

Σοτάρετε τα κρεμμυδάκια με λίγο ελαιόλαδο και τα απλώνετε πάνω από τις πατάτες. Πασπαλίζετε με τα καρύδια και φέρνετε το φύλλο που εξέχει γύρω από το ταψί πάνω από τη γέμιση, δημιουργώντας μια κορνίζα γύρω γύρω.

Με ένα πινέλο την αλείφετε με το χτυπημένο αβγό, πασπαλίζετε με το σουσάμι και το κεφαλοτύρι και την ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 35-40 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα η ζύμη. Σερβίρετε την τάρτα κόβοντας σε τετράγωνα κομμάτια.

Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη, Food Styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr