Διαδικασία
Ανακατεύετε τους σπόρους και τους αλέθετε στο μπλέντερ σε πούδρα. Τους καβουρδίζετε στο φούρνο στους 150 βαθμούς για 10 λεπτά. (Το καβούρδισμα μπορείτε να το παραλείψετε, αν και δίνει ιδιαίτερη γεύση στο ψωμί).
Ρίχνετε σε μπολ το χλιαρό νερό και το γάλα μαζί με τη μαγιά και τη ζάχαρη και τα ανακατεύετε. Προσθέτετε τα αλεύρια, το μίγμα των σπόρων και το αλάτι. Ανακατεύετε ξανά. Τώρα έχετε ένα ομοιογενές, μαλακό μίγμα που κολλάει.
Λαδώνετε καλά μια μακρόστενη φόρμα του κέικ, μεταφέρετε εκεί το μίγμα και το σκεπάζετε με καθαρή πετσέτα. Αφήνετε να διπλασιαστεί σε όγκο σε ζεστό μέρος για περίπου 30 λεπτά.
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 220 βαθμούς. Όταν το ψωμί διπλασιαστεί, αλείφετε την επιφάνεια του, αν θέλετε, με λάδι και νερό και το ψήνετε για 25 λεπτά.
Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Αντωνία Κατή