OliveMagazine

Ψωμί χωρίς γλουτένη

Ψωμί χωρίς γλουτένη

Μερίδες:για 1 φρατζόλα
Χρόνος προετοιμασίας:35'
Χρόνος μαγειρέματος:25'
Έτοιμο σε:60'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 250ml νερό χλιαρό
  • 50ml γάλα χλιαρό
  • 8γρ. μαγιά φρέσκια
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας σουσάμι
  • 1 κουτ. σούπας λιναρόσπορους
  • 2 κουτ. σούπας ηλιόσπορους
  • 250γρ. αλεύρι ελεύθερο γλουτένης + 65γρ. φαγόπυρο ή 350γρ. μίγμα αλεύρων ελεύθερων γλουτένης
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ανακατεύετε τους σπόρους και τους αλέθετε στο μπλέντερ σε πούδρα. Τους καβουρδίζετε στο φούρνο στους 150 βαθμούς για 10 λεπτά. (Το καβούρδισμα μπορείτε να το παραλείψετε, αν και δίνει ιδιαίτερη γεύση στο ψωμί).

Ρίχνετε σε μπολ το χλιαρό νερό και το γάλα μαζί με τη μαγιά και τη ζάχαρη και τα ανακατεύετε. Προσθέτετε τα αλεύρια, το μίγμα των σπόρων και το αλάτι. Ανακατεύετε ξανά. Τώρα έχετε ένα ομοιογενές, μαλακό μίγμα που κολλάει.

Λαδώνετε καλά μια μακρόστενη φόρμα του κέικ, μεταφέρετε εκεί το μίγμα και το σκεπάζετε με καθαρή πετσέτα. Αφήνετε να διπλασιαστεί σε όγκο σε ζεστό μέρος για περίπου 30 λεπτά.

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 220 βαθμούς. Όταν το ψωμί διπλασιαστεί, αλείφετε την επιφάνεια του, αν θέλετε, με λάδι και νερό και το ψήνετε για 25 λεπτά.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr