sandwich
clock icon
30'

Τυρομπαλίτσες σολομού

Υλικά

    Για τις τυρομπαλίτσες σολομού

  • 350γρ. ανθότυρο λιωμένο με πιρούνι
  • 150γρ. κατίκι Δομοκού
  • 200γρ. καπνιστό σολομό ψιλοκομμένο
  • 5 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • πιπέρι μαύρο χοντροτριμμένο
  • Για την επικάλυψη

  • 1½ φλιτζάνι φιστίκια Αιγίνης ψιλοκοπανισμένα
  • 1½ φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας ροζ πιπέρι σπασμένο στο γουδί
  • Για το σερβίρισμα

  • 15-20 φέτες του τοστ ψημένες και κομμένες διαγώνια στη μέση
  • μερικά φύλλα από σγουρό μαρούλι

Μικρές τυρομπαλίτσες από ανθότυρο, κατίκι Δομοκού και καπνιστό σολομό, τυλιγμένες σε μείγμα από φιστίκι Αιγίνης, ροζ πιπέρι και άνηθο. Θα τις σερβίρουμε πάνω σε φρυγανισμένες φετούλες ψωμιού του τοστ και τρυφερό μαρούλι.

Ετοιμάζετε πρώτα το μίγμα για τις τυρομπαλίτσες: Ρίχνετε μέσα σε ένα μπολ τα τυριά με το κρεμμυδάκι, τον άνηθο, το σολομό, μία κουταλιά της σούπας από τα φιστίκια και το πιπέρι. Ανακατεύετε καλά με πιρούνι μέχρι να γίνει ένα συμπαγές μίγμα. Το κάνετε μια μπάλα, το τυλίγετε σε μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για 30 λεπτά τουλάχιστον.
Αναμιγνύετε σε δύο μπολ το μισό ροζ πιπέρι με τα φιστίκια Αιγίνης και το υπόλοιπο με τον άνηθο. Ύστερα παίρνετε με κουταλάκι μικρές ποσότητες από το μίγμα τυριού και πλάθετε μπαλίτσες με διάμετρο 2εκ. περίπου.
Τυλίγετε τις μισές στο μίγμα του φιστικιού και τις υπόλοιπες στον ψιλοκομμένο άνηθο. Τις τοποθετείτε εναλλάξ σε πιατέλα πάνω σε ψημένα τριγωνάκια ψωμιού του τοστ και κομμάτια από φύλλα σγουρού μαρουλιού.
Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling Αντωνία Κατή

Διαδικασία

Βήμα 1

Ετοιμάζετε πρώτα το μίγμα για τις τυρομπαλίτσες: Ρίχνετε μέσα σε ένα μπολ τα τυριά με το κρεμμυδάκι, τον άνηθο, το σολομό, μία κουταλιά της σούπας από τα φιστίκια και το πιπέρι. Ανακατεύετε καλά με πιρούνι μέχρι να γίνει ένα συμπαγές μίγμα. Το κάνετε μια μπάλα, το τυλίγετε σε μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για 30 λεπτά τουλάχιστον.

Βήμα 2

Αναμιγνύετε σε δύο μπολ το μισό ροζ πιπέρι με τα φιστίκια Αιγίνης και το υπόλοιπο με τον άνηθο. Ύστερα παίρνετε με κουταλάκι μικρές ποσότητες από το μίγμα τυριού και πλάθετε μπαλίτσες με διάμετρο 2εκ. περίπου.

Βήμα 3

Τυλίγετε τις μισές στο μίγμα του φιστικιού και τις υπόλοιπες στον ψιλοκομμένο άνηθο. Τις τοποθετείτε εναλλάξ σε πιατέλα πάνω σε ψημένα τριγωνάκια ψωμιού του τοστ και κομμάτια από φύλλα σγουρού μαρουλιού.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling Αντωνία Κατή