droseri-salata-me-kolokythia_olivemagazine.gr
clock icon
20'

Σαλάτα με ρόκα, κολοκύθια και ροζ πιπέρι

Υλικά

    Για τη σαλάτα

  • 2 ματσάκια ρόκα
  • 4 κολοκύθια μέτρια
  • ξύσμα από 2 λεμόνια
  • 2-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 4 κουτ. σούπας ηλιόσπορους ή κολοκυθόσπορους
  • 2 κουτ. σούπας ροζ πιπέρι, σπασμένο στο γουδί
  • αλάτι
  • Για τη βινεγκρέτ

  • 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας ξίδι (κατά προτίμηση με γεύση βατόμουρο)

Ποιος είπε πως τα κολοκυθάκια δεν τρώγονται ωμά; Τα δοκιμάσατε; Αν όχι, τότε δοκιμάστε αυτή τη δροσερή σαλάτα που μπορεί να συνοδεύσει υπέροχα ψητά ψάρια αλλά και κρεατικά και η γεύση τους θα σας πείσει.

Τρίβετε τα κολοκύθια στη χοντρή πλευρά του τρίφτη και τα βάζετε σε σουρωτήρι με μία κουταλιά αλάτι. Ρίχνετε και το ξύσμα του λεμονιού, ανακατεύετε και τα αφήνετε για 10-15 λεπτά σε σουρωτήρι μέχρι να μαλακώσουν και να βγάλουν τα υγρά τους. Τα ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύετε.
Χοντροκόβετε τη ρόκα και τη ρίχνετε σε βαθύ μπολ. Προσθέτετε τα τριμμένα κολοκύθια και ανακατεύετε καλά. Πασπαλίζετε με τους ηλιόσπορους.
Χτυπάτε το ελαιόλαδο με το ξίδι και το ρίχνετε στη σαλάτα. Ανακατεύετε καλά και πασπαλίζετε με το ροζ πιπέρι.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Διαδικασία

Βήμα 1

Τρίβετε τα κολοκύθια στη χοντρή πλευρά του τρίφτη και τα βάζετε σε σουρωτήρι με μία κουταλιά αλάτι. Ρίχνετε και το ξύσμα του λεμονιού, ανακατεύετε και τα αφήνετε για 10-15 λεπτά σε σουρωτήρι μέχρι να μαλακώσουν και να βγάλουν τα υγρά τους. Τα ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύετε.

Βήμα 2

Χοντροκόβετε τη ρόκα και τη ρίχνετε σε βαθύ μπολ. Προσθέτετε τα τριμμένα κολοκύθια και ανακατεύετε καλά. Πασπαλίζετε με τους ηλιόσπορους.

Βήμα 3

Χτυπάτε το ελαιόλαδο με το ξίδι και το ρίχνετε στη σαλάτα. Ανακατεύετε καλά και πασπαλίζετε με το ροζ πιπέρι.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb