OliveMagazine

Σαλάτα με ρόκα, κολοκύθια και ροζ πιπέρι

Σαλάτα με ρόκα, κολοκύθια και ροζ πιπέρι

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:0'
Έτοιμο σε:20'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για τη σαλάτα

  • 2 ματσάκια ρόκα
  • 4 κολοκύθια μέτρια
  • ξύσμα από 2 λεμόνια
  • 2-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 4 κουτ. σούπας ηλιόσπορους ή κολοκυθόσπορους
  • 2 κουτ. σούπας ροζ πιπέρι, σπασμένο στο γουδί
  • αλάτι
  • Για τη βινεγκρέτ

  • 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας ξίδι (κατά προτίμηση με γεύση βατόμουρο)
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Τρίβετε τα κολοκύθια στη χοντρή πλευρά του τρίφτη και τα βάζετε σε σουρωτήρι με μία κουταλιά αλάτι. Ρίχνετε και το ξύσμα του λεμονιού, ανακατεύετε και τα αφήνετε για 10-15 λεπτά σε σουρωτήρι μέχρι να μαλακώσουν και να βγάλουν τα υγρά τους. Τα ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύετε.

Χοντροκόβετε τη ρόκα και τη ρίχνετε σε βαθύ μπολ. Προσθέτετε τα τριμμένα κολοκύθια και ανακατεύετε καλά. Πασπαλίζετε με τους ηλιόσπορους.

Χτυπάτε το ελαιόλαδο με το ξίδι και το ρίχνετε στη σαλάτα. Ανακατεύετε καλά και πασπαλίζετε με το ροζ πιπέρι.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr