Διαδικασία
Φτιάχνετε τη σούπα: Σοτάρετε το σκόρδο με λίγο από το ελαιόλαδο σε ένα τηγανάκι να μαλακώσει, να μην πάρει όμως χρώμα.
Χτυπάτε στο μπλέντερ τις ντομάτες μαζί με τα κρεμμυδάκια, το σοταρισμένο σκόρδο και το αγγούρι μέχρι να γίνουν ένα λείο, ομοιογενές μίγμα.
Στη συνέχεια περνάτε το μίγμα από σουρωτήρι για να αφαιρέσετε τον πολτό και να κρατήσετε μόνο τους χυμούς των λαχανικών (μην τον πετάξετε, κρατήστε τον για να τον βάλετε σε μια σάλτσα).
Χτυπάτε ξανά το χυμό των λαχανικών στο μπλέντερ, προσθέτοντας λίγο-λίγο το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το ξίδι και ανάλογο αλατοπίπερο. Αφήνετε τη σούπα στο ψυγείο να κρυώσει.
Ετοιμάζετε τα κρουτόν: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Απλώνετε τα κυβάκια του ψωμιού σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, τα περιχύνετε με ελάχιστο ελαιόλαδο, πασπαλίζετε με ξερό βασιλικό και σκόρδο και ανακατεύετε. Τα ψήνετε 15 λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
Φτιάχνετε τη γαρνιτούρα: Ανακατεύετε τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια με την κόκκινη, την πράσινη πιπεριά και το αβγό. Σερβίρετε την κρύα ντοματόσουπα σε πιάτα προσθέτοντας από πάνω το μίγμα των λαχανικών και μερικά κρουτόν. Όποιος επιθυμεί τη σούπα του πιο πικάντικη προσθέτει στο πιάτο του tabasco.