OliveMagazine

Ατομικές τάρτες με μπριάμ και καπνιστό τυρί

Ατομικές τάρτες με μπριάμ και καπνιστό τυρί

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:25'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:45'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 4 φύλλα κρούστας
  • 4 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 2 κολοκυθάκια μικρά
  • 1 μελιτζάνα μεσαίου μεγέθους
  • 12 ντοματίνια μέτρια
  • 2 κουτ. σούπας βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας χυμό ντομάτας
  • 120γρ. καπνιστό τυρί χοντροτριμμένο
  • λίγο αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βάζετε τον φούρνο να προθερμαίνεται στους 200 βαθμούς και κόβετε τα φύλλα της κρούστας στα τέσσερα. Λιώνετε το βούτυρο και βουτυρώνετε τέσσερα φορμάκια για τάρτες διαμέτρου 10-12 εκ. Απλώνετε τέσσερα κομμάτια φύλλου κρούστας σε κάθε φορμάκι, βουτυρώνοντάς τα ένα-ένα. Ψήνετε τις τάρτες για 7-8 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.

Κόβετε τα κολοκύθια σε ροδέλες 1εκ., τη μελιτζάνα σε κύβους, τα ντοματίνια στα τέσσερα. Σοτάρετε τα λαχανικά στο ελαιόλαδο για 6-7 λεπτά. Προσθέτετε το βασιλικό, λίγο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και δύο κουταλιές της σούπας χυμό ντομάτας. Βράζετε για άλλα 5 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσουν λίγο τα λαχανικά και μετά γεμίζετε με αυτά τις τάρτες και πασπαλίζετε από πάνω με καπνιστό τυρί. Λίγο πριν σερβίρετε, βάζετε τις τάρτες στο φούρνο για 4-5 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί. Σερβίρετε τις τάρτες ζεστές.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr