OliveMagazine

Κρέμα καραμελέ

Κρέμα καραμελέ

Χρόνος προετοιμασίας:25'
Χρόνος μαγειρέματος:60'
Έτοιμο σε:1:25'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 500ml γάλα φρέσκο
  • 120γρ. ζάχαρη
  • 1 πρέζα βανίλια
  • 4 αβγά
  • 2 κρόκους αβγών
  • 200γρ. ζάχαρη
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ετοιμάζετε ένα σιρόπι καραμέλας: Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνετε τα 200γρ. ζάχαρη με τρεις κουταλιές της σούπας νερό. Όταν η καραμέλα βράσει και πάρει ένα ωραίο χρυσό χρώμα και, όσο είναι ακόμα ζεστή, την αδειάζετε στον πάτο της φόρμας που θα ρίξετε την κρέμα καραμελέ και την αφήνετε εκεί να κρυώσει.

Σε ένα άλλο κατσαρολάκι ζεσταίνετε το φρέσκο γάλα, τη βανίλια και τη μισή ζάχαρη (60γρ.), ανακατεύοντας καλά, χωρίς να τα αφήσετε να πάρουν βράση.

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάτε τα αβγά με τους κρόκους και την υπόλοιπη ζάχαρη (60γρ.) μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μίγμα.

Αδειάζετε το ζεστό γάλα σιγά σιγά μέσα στο μίγμα των αβγών, ανακατεύοντας συνέχεια με το σύρμα. Όταν ομογενοποιηθούν τα υλικά, τα αδειάζετε αργά στη φόρμα πάνω από την καραμέλα.

Τοποθετείτε τη φόρμα σε βαθύ ταψάκι το οποίο γεμίζετε με νερό μέχρι τα 2/3 της φόρμας. Αυτή η μέθοδος λέγεται μπεν μαρί. Τοποθετείτε το μπεν μαρί στον φούρνο και ψήνετε την κρέμα στους 150°C για 45-60 λεπτά περίπου. Για να δείτε αν είναι έτοιμη η κρέμα καραμελέ βυθίζετε μέσα της ένα καθαρό μαχαιράκι. Αν βγει στεγνό, τότε η κρέμα είναι έτοιμη.

Αποσύρετε τη φόρμα από τον φούρνο και την αφήνετε να κρυώσει τελείως. Όταν έρθει η ώρα του σερβιρίσματος τη βυθίζετε σε μπολ με ζεστό νερό για να μελώσει και πάλι η καραμέλα και με μεγάλη προσοχή την αναποδογυρίζετε σε στρογγυλή πιατέλα.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr