OliveMagazine

Πέστο με πιπεριές Φλωρίνης, φέτα και μαϊντανό

Πέστο με πιπεριές Φλωρίνης, φέτα και μαϊντανό

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:5'
Χρόνος μαγειρέματος:25'
Έτοιμο σε:30'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 7 πιπεριές Φλωρίνης μεγάλες, ή ένα βαζάκι πιπεριές έτοιμες, ψημένες,
  • 1 πιπερίτσα τσίλι
  • 3 κουτ. σούπας αμύγδαλα λευκά, τριμμένα
  • ξύσμα από ½ λεμόνι
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας ξύδι
  • 1 φλιτζάνι φέτα, σπασμένη σε μικρά κομμάτια
  • 1 φλιτζάνι φυλλαράκια μαϊντανού
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βάζετε τις πιπεριές σε ταψάκι και τις ψήνετε στους 180ºC για 25-30 λεπτά.

Τις κλείνετε για μερικά λεπτά σε πλαστική σακούλα κι ύστερα τις ξεφλουδίζετε και πετάτε τα σπόρια τους. Φροντίζετε να κρατήσετε το ζουμάκι που θα βγάλουν και να μην τις παραψήσετε, διαφορετικά η σάρκα τους εξαφανίζεται και δεν ξεφλουδίζονται εύκολα.

Αφαιρείτε το κοτσανάκι και τα σποράκια από την πιπερίτσα τσίλι και την κόβετε σε κομμάτια. Τη σοτάρετε με ελάχιστο ελαιόλαδο σε ένα τηγανάκι μαζί με το σκόρδο.

Στο multi, χτυπάτε τον μαϊντανό. Προσθέτετε λίγο από το ελαιόλαδο, την πιπερίτσα τσίλι και το σκόρδο και χτυπάτε μέχρι να λιώσουν εντελώς. Σειρά τώρα έχουν τα αμύγδαλα μαζί με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Μόλις λιώσουν προσθέτετε τις πιπεριές, το ξύδι, λίγο αλάτι και το ξύσμα λεμονιού. Χτυπάτε ξανά μέχρι το μίγμα να γίνει σαν κρέμα. Προσθέτετε τη φέτα και χτυπάτε μέχρι το μίγμα να ομογενοποιηθεί. Δοκιμάζετε το αλάτι και προσθέτετε το πιπέρι.

Tips

Αυτό το pesto ταιριάζει με όλα τα ελληνικά ζυμαρικά, χυλοπίτες, στριφτούδια αλλά και κουσκουσάκι και πλιγούρι. Επίσης είναι πολύ ωραίο σαν σος σε μια πράσινη σαλάτα, ιδιαίτερα αν περιέχει ρόκα. Ακόμα, ταιριάζει πολύ καλά και σε ψητά λαχανικά.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr