OliveMagazine

Καρμπονάρα κλασική με αβγό και καπνιστή πανσέτα

Καρμπονάρα κλασική με αβγό και καπνιστή πανσέτα

Μερίδες:5
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:15'
Έτοιμο σε:15'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 500γρ. σπαγγέτι ή λινγκουίνι
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ κρέμα γάλακτος
  • 4 κρόκους αβγών
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 150γρ. παντσέτα καπνιστή ή μπέικον σε κομματάκια
  • 100γρ. παρμεζάνα τριμμένη + επιπλέον για το σερβίρισμα
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βράζετε τα ζυμαρικά αλ ντέντε σε μπόλικο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους. Στο μεταξύ ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι και σοτάρετε την παντσέτα μέχρι να πάρει χρώμα.

Σουρώνετε τα ζυμαρικά κρατώντας λίγο από το νερό στο οποίο έβρασαν. Ρίχνετε στο τηγάνι τα ζυμαρικά μόλις βράσουν και τα αναμιγνύετε με το περιεχόμενο του τηγανιού.

Μέσα σε ένα μπολ χτυπάτε με αβγοδάρτη τους κρόκους των αβγών με την κρέμα γάλακτος. Προσθέτετε την τριμμένη παρμεζάνα και αλατοπιπερώνετε. Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτετε σιγά σιγά τη σάλτσα των αβγών ανακατεύοντας συνεχώς. Τέλος, ρίχνετε λίγο από το νερό που έχετε κρατήσει για να αποκτήσει μια μεταξένια υφή η μακαρονάδα σας. Σερβίρετε την καρμπονάρα ζεστή, προσθέτοντας επιπλέον παρμεζάνα και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr