OliveMagazine

Κέικ νηστίσιμο

Κέικ νηστίσιμο

Μερίδες:1 ταψί
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:40'
Έτοιμο σε:60'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 335γρ. αλεύρι μαλακό
  • 12γρ. μπέικιν παουντερ
  • 200γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 2 κουτ. γλυκού κανέλα σκόνη
  • 1/3 κουτ. γλυκού γαρύφαλλο σε σκόνη
  • 1/3 κουτ. γλυκού σόδα
  • 110γρ. σταφίδα ξανθή
  • 110ml ελαιόλαδο
  • 225ml νερό
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Σε ένα μπολ βάζετε το νερό, το ελαιόλαδο, τη σταφίδα και τη ζάχαρη και ανακατεύετε με σύρμα.

Έπειτα, προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε με σπάτουλα έως να ομογενοποιηθούν.

Τέλος, ρίχνετε το μίγμα σε λαδωμένο και αλευρωμένο ταψί και ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά περίπου μέχρι να φουσκώσει και να ροδοκοκκινίσει όμορφα το γλυκό σας.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr