OliveMagazine

Χορταστική σαλάτα με βλίτα, αμπελοφάσουλα και πατάτες

Χορταστική σαλάτα με βλίτα, αμπελοφάσουλα και πατάτες

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:40'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:1:10'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για τη σαλάτα

  • 1 κιλό κορφές από βλίτα, πλυμένες
  • ½ κιλό αμπελοφάσουλα
  • 3-4 πατάτες καθαρισμένες, σε μεγάλα κομμάτια
  • 2 κουτ. σούπας κάππαρη
  • 3 αβγά βρασμένα σφιχτά
  • Για τη βινεγκρέτ

  • 1 κρόκο αβγού
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 40ml ξίδι
  • αλάτι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ετοιμάζετε τα λαχανικά: Μέσα σε μια κατσαρόλα βράζετε σε αλατισμένο νερό τα βλίτα. Βράζετε ξεχωριστά τα αμπελοφάσουλα και τις πατάτες.

Ετοιμάζετε τη σαλάτα: Κόβετε τις πατάτες κυδωνάτες ή σε κύβους και ανακατεύετε όλα τα βρασμένα χόρτα και λαχανικά μαζί σε μια σαλατιέρα. Προσθέτετε την κάππαρη, τους κρόκους των βρασμένων αβγών περασμένους από σήτα και τα ασπράδια τους ψιλοκομμένα.

Φτιάχνετε τη βινεγκρέτ: Χτυπάτε στο μπλέντερ τον κρόκο αβγού με τη μουστάρδα, το σκόρδο, τη ζάχαρη και αλάτι. Προσθέτετε και το ελαιόλαδο λίγο λίγo εναλλάξ με το ξίδι, μέχρι να πάρετε μια αραιή σάλτσα. Αν χρειαστεί, ρίχνετε λίγο ακόμα λάδι και δοκιμάζετε για ξίδι. Περιχύνετε τη σαλάτα με τη βινεγκρέτ και τη σερβίρετε χλιαρή ή ελαφρώς ζεστή.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr