OliveMagazine

Κομπόστα με αποξηραμένα φρούτα

Κομπόστα με αποξηραμένα φρούτα

Μερίδες:5
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:40'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 500γρ. μίγμα από αποξηραμένα φρούτα: σταφίδες, σύκα, δαμάσκηνα, βερίκοκα, ανανά
  • 1½ κουτ. σούπας ζάχαρη
  • ¾ από 1 μπουκάλι μοσχάτο κρασί, ή όσο χρειάζεται για να σκεπάζει ίσα-ίσα τα φρούτα
  • 4 ξύλα κανέλας
  • 1 κουτ. γλυκού τζίντζερ τριμμένο
  • 1 κουτ. γλυκού γαρίφαλα
  • ½ φλιτζάνι καρύδια
  • 2 κουτ. σούπας σουσάμι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα, βράζετε σε μέτρια φωτιά τα αποξηραμένα φρούτα, τη ζάχαρη, το κρασί, την κανέλα, το τζίντζερ και τα γαρίφαλα, μέχρι να μαλακώσουν τα φρούτα. Εάν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο νερό, ώστε το υγρό να καλύπτει τα ίσα-ίσα τα φρούτα.

Στο μεταξύ, σε ένα τηγάνι καβουρδίζετε τα καρύδια και το σουσάμι.

Όταν είναι έτοιμα τα φρούτα σερβίρετε, πασπαλίζοντας με τα καρύδια και το σουσάμι.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr