xoirini tigania ma praso
clock icon
60'

Χοιρινή τηγανιά με πράσο

Υλικά

  • 1½ κιλό χοιρινό από σπάλα
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 πράσα κομμένα σε ροδέλες
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί (από την ποικιλία Chardonnay)
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Ο απόλυτος μεζές για κρασί και τσίπουρο. Ετοιμάζεται εύκολα και γρήγορα και εξαφανίζεται από τα πιάτα ακόμη πιο γρήγορα.

Πλένετε το κρέας, το στραγγίζετε και το κόβετε σε κομμάτια μεγέθους μπουκιάς.
Το βάζετε στο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και το ανακατεύετε μέχρι να απορροφήσει τα υγρά του. Προσθέτετε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι και ανακατεύετε μέχρι να ροδίσει.
Σβήνετε με το κρασί, ρίχνετε τα πράσα και προσθέτετε ένα ποτηράκι νερό. Σκεπάζετε το τηγάνι και αφήνετε το φαγητό να σιγομαγειρευτεί μέχρι να μελώσουν τα πράσα.
Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Έλενα Jeffrey

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένετε το κρέας, το στραγγίζετε και το κόβετε σε κομμάτια μεγέθους μπουκιάς.

Βήμα 2

Το βάζετε στο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και το ανακατεύετε μέχρι να απορροφήσει τα υγρά του. Προσθέτετε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι και ανακατεύετε μέχρι να ροδίσει.

Βήμα 3

Σβήνετε με το κρασί, ρίχνετε τα πράσα και προσθέτετε ένα ποτηράκι νερό. Σκεπάζετε το τηγάνι και αφήνετε το φαγητό να σιγομαγειρευτεί μέχρι να μελώσουν τα πράσα.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Έλενα Jeffrey